Šťastně až na věky, masopust, Capaldi a zvířecí FILMharmonie. Týdenní tipy od 13. do 19. února

Šťastně až na věky, masopust, Capaldi a zvířecí FILMharmonie. Týdenní tipy od 13. do 19. února 

Přinášíme vám pestrou paletu kulturních akcí! Tento týden se můžete vydat na podnětnou výstavu do Kampusu Hybernská, na dokument o vztazích Šťastně až na věky, do Divadla Kámen nebo na FILMharmonii na téma zvířat.

Výstava v Kampusu Hybernská

Seznamte se s výstavou v rozšířené realitě, která ukazuje, jak vědecký pokrok a inovace pomáhají naplňovat sedmnáct cílů udržitelného rozvoje. Výstava demonstruje sílu lidského myšlení a originality při hledání odpovědí na ty nejtěžší otázky. Zachrání lidstvo planetu, kterou ničí právě svým tempem? Můžeme účinně bojovat proti fake news? Dokážeme nasytit stále rostoucí populaci? Jak zastavit násilí páchané na ženách? Na tyto otázky se vám bude snažit odpovědět výstava SDGs: Innovations for a Sustainable future, kterou bude hostit Kampus Hybernská od 14. února do 31. března.

Šťastně až na věky

V dokumentu Šťastně až na věky mapuje režisérka Jana Počtová různé podoby vztahů a lásky v dnešním světě. Filmařka sleduje čtyři příběhy, v nichž lidé hledají štěstí, lásku, sex a partnerský život jinak, než je běžné. Polyamorii, otevřený vztah, lásku přes internet nebo dlouholetý vztah se zadaným partnerem doplňuje příběh pátý, a to dvojice v klasickém a striktně monogamním soužití. Dokument se snaží odpovídat na otázky – Jak vypadají partnerské vztahy 21. století? Přestává monogamní model muž a žena v dnešní době stačit? Nejsou podoby lásky ve skutečnosti rozmanitější než ty, které společnost akceptuje jako normu? Snímek vstoupí do kin 16. února.

2024: Julie a Winston

Julie a Winston prožili v roce 1984 půlroční milostnou romanci, která pro ně, jak známo, skončila poněkud nepříznivě. Když se znovu setkají v roce 2024, už jim trochu otrnulo a chtěli by své životy zakončit znovuzrozenou láskou. Režiséra a představitele hlavní role Petra Odo Macháčka budou na komorní scéně doplňovat herečky Lucie Zachovalová a Lenka Chadimová. Inscenace 2024: Julie a Winston může mimo jiné upoutat diváky svojí vizuální stránkou, jež pojal scénograf Petr Oskar Vaněk úplně jinak, než by člověk u orwellovských motivů očekával. Na inscenaci se můžete přijít podívat 16. února do Divadla Kámen.

Lewis Capaldi

Lewis Capaldi vystoupí v Praze v rámci turné s názvem Broken By Desire to Be Heavenly Sent. Pražský koncert proběhne 17. února v O2 areně. Talentovaný skotský zpěvák a textař Lewis Capaldi je jedním z nejúspěšnějších a kritikou nejoceňovanějších umělců své generace. Překonává hudební rekordy a přepisuje historii toho, co je v hudební branži možné – například v situaci, kdy vyprodal stotisíc vstupenek během deseti minut ještě před vydáním debutového alba. Na konci října 2019 se skladba Someone You Loved dostala na první místo žebříčku Billboard Hot 100, čímž se Capaldi stal prvním skotským sólovým umělcem, který se dostal na vrchol americké hitparády od roku 1981.

Jihoměstský masopust

Průvod masek s kapelou vyrazí 18. února ve 14.00 od metra Opatov směrem do Centrálního parku. Připojte se se svou maskou nebo bez ní a potkejte se s Masopustem, slaměným, kominíkem, bábou v nůši, nevěstou a ženichem a spoustou dalších originálních postav. Na průvod navazuje program v KC Matky Terezy. Od 16.00 je připravena pro děti pohádka divadla DAMDAM.

Foto: Chodovská tvrz

FILMharmonie v duchu zvířecích hrdinů

Dvouhodinového koncertního programu se 19. února tradičně ujme velký symfonický orchestr v doprovodu pěveckého sboru sbormistryně Lenky Dandové. Celý večer bude mít pod taktovkou dirigent Marek Šedivý. Diváci se mohou těšit například na ikonické jurské téma Johna Williamse a jeho pokračovatele Michaela Giacchina. Nepřijdou ani o let fénixe z Harryho Pottera či draků z animované pohádky Jak vycvičit draka. Celý zážitek nezakončí nikdo jiný než Hans Zimmer se svým Lvím králem.

V jiném světle

Fotografka Lenka Hatašová představuje autorskou výstavu fotografických portrétů známých osobností nazvanou V jiném světle v prostorách Kulturního centra Zahrada na Jižním Městě od 7. února do 31. března. Na padesáti snímcích, které vznikly mimo jiné i v Paříži či Malé Fatře, najdete například Simonu Stašovou, Petra Koláře, Kateřinu Neumannovou, Karla Gotta, Lucii Bílou, Jana Saudka, Zlatu Adamovskou či Báru BasikovouDůvěra pramenící z dlouhodobé spolupráce tak umožnila vytvořit dokonalou perspektivu v onom "jiném světle". Ve středu 1. března od 18.00 se nabízí komentovaná prohlídka, kde se při osobním setkání dozvíte, jak konkrétní fotografie vznikaly.

Foto: Plakát V jiném světě

Camille Bertautl and David Helbock

Francouzská zpěvačka Camille Bertault a rakouský klavírní virtuóz David Helbock nazvali loňské společné album výstižně Playground. Výlet do jejich hudebního světa zprostředkují pražským posluchačům 19. února v dejvickém sále divadla Semafor.

Future Gate: Kinomixer

Filmová přehlídka Kinomixer je složená z hororů, fantasy a samozřejmě science fiction. Od 17. do 19. února na vás čeká to nejlepší ze žánrových filmů natočených v posledních letech. Těšit se můžete na švýcarskou krvavou pohádku o děvečce, co umí vzít za víc než jen za kravské vemeno; apokalyptickou bitvu mezi jednorožci a medvídky nebo noční můru plnou děsivých přízraků o mateřství.

Foto: archiv Bontonfilm

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!