Filmové a seriálové tipy, týden #5: Americký Ove, návrat Shyamalana a primácké plus

Filmové a seriálové tipy, týden #5: Americký Ove, návrat Shyamalana a primácké plus 

Prima spouští svou prémiovou videotéku, hity ale najdete i v kinech. Podívejte se s námi na další týden ve filmovém a seriálovém světě.

Muž jménem Otto

Film podle velkého knižního bestselleru Fredrika Backmana sází na obsazení hlavní role. Mrzutého Otto Andresona si zahrál Tom Hanks. Otto po ztrátě manželky hledá smysl života. Tedy až do té doby, než se do sousedního domu nastěhuje mladá rodina. Největší vliv na něj má Marisol, matka od malých dětí. Rodí se tak nečekané přátelství, které převrátí Ottův život vzhůru nohama, a snad i k lepšímu. Zajímavostí je, že Švédové natočili svou Backmanovu adaptaci už před osmi lety. Hlavní roli si zahrál Rolf Lassgård.

Někdo klepe na dveře

Na ideální dovolenou vyrazí hrdinové snímku Někdo klepe na dveře. Než se stane naznačené, rodina si užívá klid v chaloupce utopené v lesích, daleko od veškeré civilizace. Brzy jsou však nuceni přivítat nečekanou návštěvu. Čtveřici podivínů, která zvěstuje konec světa a hledá dobrovolníka, který jim ho pomůže zachránit. Lze jim věřit? V novém mystriózním thrilleru M. Nighta Shyamalana podle předlohy Paula Tremblaye uvidí diváci například marvelovského Davea Bautistu. Indický scenárista a režisér se snaží napravit dojme po dvou méně povedených filmech Čas a Skleněný.

Asterix a Obelix: Říše středu

Hrdinové francouzského komiksu se vrací na stříbrné plátno. Tentokrát se posilněni zázračným lektvarem podívají daleko o Číny. Tam se pokusí zachránit čínskou císařovnu, která padla do zajetí. Na svém asijském dobrdružství se Galové vypořádávají se vším možným, včetně jednoho nepřemožitelného fotbalisty. Dostojí Asterix s Obelixem svým animovaným předchůdcům nebo kvalitou zapadnou spíše do novějších hraných adaptací? Ve snímku z Říše středu se mihnou i zvučnější jména Pierre Richard, Marion Cotillard či Vincent Cassel.

Milý Edwarde

 

Nečekané se stane skutečností. Teprve dvanáctiletý chlapec Edward jako jediný přežije hrůzný pád letadla. Jak bude vypadat jeho život od tragické události? On, jeho blízcí a další zasažení lidé se snaží vypořádat s tím, co se stalo. Když se totiž znovu narodéte, vznikají překvapivé vztahy či přátelství. Seriálová novinka na Apple TV+ je inspirována stejnojmeným románem spisovatelky Ann Napolitano. První série má deset dílů, které vycházejí po týdnu.

prima+ ORIGINALS

Televize Prima rázně vstupuje na trh s obsahem na vyžádání. Od 8. února bude nabízet divákům pořady pod hlavičkou Prima+ ORIGINALS. K tomu tradičně přidá i videoarchiv a živé vysílání svých stanic. Podle jejího ředitele Marka Singera je hotovo nebo se aktuálně vyrábí na třináct seriálů, více než dvojnásobek je pak v plánu v blízké budoucnosti. Na startu videotéka nabídne například drama Půlnoční zpověď, komedii Bodyguardi nebo kriminálku Zákony vlka.

U tipů z videoték najdete i odkazy na příslušnou službu, kde si film nebo seriál můžete přehrát. Stačí hledat ikonku pod názvem. Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!