Sáňky a boby nestačí? Objevte nové zimní aktivity pro milovníky adrenalinu i celou rodinu

Sáňky a boby nestačí? Objevte nové zimní aktivity pro milovníky adrenalinu i celou rodinu 

Zimu milují hlavně děti, ani spousta dospělých ale neodolá sněhové peřině a pravidelně vyráží na hory. Bílé kopce jsou zkrátka možností, jak si parádně provětrat hlavu a užít si spoustu aktivní zábavy – a nemusí jít jen o oblíbené sjezdové lyžování nebo sešup na snowboardu. Co dalšího lze podniknout? Možností je leckdy víc než sněhu.

Sáňky střídá snowtubing

Kdo by jako dítě nemiloval boby nebo sáňky – první parádní jízdu z kopce ostatně většina z nás zažila právě na nich a neomrzí se ani v dospělosti. Saně se sériově vyrábějí již dlouhá desetiletí a jejich design se v průběhu času vyvíjel. Dodnes se sice vyrábějí i ty ze dřeva, čím dál větší oblibě se ale těší modely z plastu, které jsou lehké a odolné.

Snowtubing dává bezstarostnému sjíždění svahů další rozměr a je skvělou aktivitou pro celou rodinu. Pokud vám jako dětem stačil k zábavě na zasněženém kopci i kus igelitu, vězte, že dynamický sešup na nafouklé pneumatice si užijete mnohem víc – a nejspíš i bez naražené kostrče.

Mushing aneb jízda se psím spřežením

Pokud chcete zažít pocit jako na zimní dobrodružné výpravě, nenechte si ujít mushing. Jde o jízdu na saních tažených psím spřežením – na takovou cestu krajinou se nezapomíná. Na závěr se můžete zastavit v některé z mnoha horských chat a zážitky společně probrat u horkého nápoje a dobrého jídla.

Snowscoot rozproudí adrenalin

Snowboard je už nuda? Zkuste snowscoot – potěší hlavně adrenalinové nadšence. Jízda na něm totiž připomíná freestyle na horských kolech. I zasněžené kopce můžete brázdit s řídítky v rukou, ovšem v tomto případě, na rozdíl od bicyklu, umožňují pohyb dvě prkna. Nepotřebujete ani speciální boty, nohy se na snowscootu neupínají do vázání, i případné pády se tak dají zvládat mnohem lépe.

Zimní procházky zklidní mysl

Pokud hledáte spíše relaxační aktivitu s minimem rizik, dopřejte si zimní procházky. Odpočinek od každodenního stresu najdete i v zasněžených lesích nebo parcích a skvělým tipem na zimní výlet jsou například stezky v korunách stromů. Pokud si zatoužíte zimní turistiku ozvláštnit, zkuste sněžnice –dosáhnete díky nim snadno i míst, ke kterým byste se jinak museli sněhem namáhavě brodit.

Jak si nejlépe užít zimu? Hlavně bezpečně

Zimní sporty jsou skvělým způsobem, jak si aktivně užít zimu. Vždy je ale důležité brát v potaz možná rizika a nezapomínat na kvalitní bezpečnostní doplňky, jako jsou chrániče kloubů, brýle či helma. Nezbytné je i odpovídající obuv a oblečení – to by mělo být funkční, z voděodolného materiálu. Nezapomínejte ani na pitný režim, alkoholické nápoje z něj ale raději vynechejte – horký grog chutná skvěle i po návratu pod střechou.

Foto: photoschmidt / Shutterstock.com

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!