Nejnovější články » Filmové novinky

Filmové a seriálové tipy, týden #3: Orgie v Hollywoodu, návrat Kukaček i narozeniny po česku

20.1.2023,

Ponořte se námi do třetího kinotýdne roku 2023. Podíváme se do Wisconsinu, Los Angeles, New Yorku, za rodinou Holcových a Kadlecových a taky si budeme něco přát. Zde jsou naše televizní, filmové a VOD tipy.

Babylon

Damien Chazelle se vrací na plátna s obrazem Hollywoodu let dvacátých. Alkohol teče proudem a každý touží být středem pozornosti a na vrcholu piedestalu. Režisér La La Landu nebo Whiplashe dal dohromady nabité obsazení, jehož středem jsou hrdinové s tvářemi Brada Pitta, Margot Robbie a Diega Calvy. Tříhodinový večírek v pouštním městečku Los Angeles s pestrými charaktery může začít. Přežijete ho?

Kukačky II

Česká televize přichází s druhou řadou populárního seriálu Kukačky. Ten sleduje osudy dvou rodin, kterým v porodnici zaměnili syny. Nových třináct dílů uzavře příběh a odpoví na otázky, zda se po odhalení viníka podaří všem najít klidné vody a řešení, které bude vyhovovat jak rodičům, tak hlavně oběma klukům. Vrací se Marta Dancingerová, Marek Adamczyk, Sabina Remundová, David Novotný a samozřejmě i Viktor Sekanina a Theo Schaefer v roli vyměněných dětí. Nechybí ale ani Denisa Barešová a další členové širší rodiny. První řada se stala pořadem s milionovým publikem, který kritici ocenili nominacemi na Ceny filmové kritiky i České lvy.

Zlatá devadesátá 

 
       Powered by     JustWatch  

O něco větší návrat zažívá americký sitcom navazující na kultovní That '70s Show. V seriálu se podíváme mezi teenagery v létě 1995, kdy se mladá hrdinka Leia rozhodne strávit prázdniny ve Wisconsinu. Tam na ni čekají prarodiče Kitty a Red Formanovi a spousty dalších rozjívených výrostků se smyslem pro humor. Show se vrací 15 let po událostech původní série. V roli dědečka s babičkou znovu uvidíme Kurtwooda Smitha a Debru Jo Rupp. Diváci ale nepřijdou ani o další známé postavy. Na scéně se určitě objeví i manželský pár Ashton Kutcher a Mila Kunis. Všech deset dílů najdete od čtvrtka na Netflixu.

Jak jsem poznala tvého otce II

 
       Powered by     JustWatch  

Třicítka na krku Hilary Duff rozhodně nerozhodí. Její Sophie bude hledat cestičku v neklidných vodách moderního randění i ve druhé řadě spin-offu populárního sitcomu Jak jsem poznal vaši matku s příznačným názvem Jak jsem poznala tvého otce. Po událostech finále první řady vůbec není jasné, jak k sobě Sophie s Jessem najdou cestu a kam jejich cesty povedou. Rozhodně jim v tom ale pomůže jejich věrná parta Valentina, Charlie, Sid, Ellen a další přátelé. Domovská platforma Hulu nabídne pokračování už ve třetím kinotýdnu roku a český divák doufá, že další díly rychle přebere partnerská videotéka Disney+, která disponuje první řadou. Tu si tam mezitím můžete připomenout.

Přání k narozeninám

 
Powered by JustWatch

V portfoliu českých kin se aktuálně chytla tuzemská komedie Marty Ferencové (V létě ti řeknu, jak se mám, Přání Ježíškovi nebo Řachanda). V Přání k narozeninám dává jasně najevo, že rodina musí držet pospolu. Speciálně v den narozenin maminky Líby, která si nepřeje nic jiného než oslavu se všemi blízkými. Její syn Petr má ale tentokrát jiný plán, což si svérázná žena nenechá líbit. A protože Mohamed nejde k hoře... Komedie, ve které nechybí vztahové složitosti, ztracené děti a bizarní vodáctví nabídne kromě jiných Evu Holubovou, Igora Orozoviče, Tomáše Kluse, Jaroslava Duška, Veroniku Khek Kubařovou, Jaroslava Plesla, Matěje Hádka, Simonu Babčákovou a další.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.