Dinosauři, Hrabák i králové africké džungle. Hrdiny únorového koncertu FILMharmonie budou zvířátka

Dinosauři, Hrabák i králové africké džungle. Hrdiny únorového koncertu FILMharmonie budou zvířátka 

Nejen čtyřnozí hrdinové inspirují další koncert filmové hudby. Filmová filharmonie vystoupí 19. února v pražském Rudolfinu a na svůj galavečer zve zvířátka ze snímků Harry Potter, Jak vycvičit draka nebo Jurský park.

Po večeru věnovaném Johnu Williamsovi a oslavě adventu s vánočními melodiemi se orchestr Matěje Lehára chystá na třetí tematický koncert své jubilejní desáté sezóny. Ten zpestří zvířecí postavy z oblíbených filmů jako jsou Godzilla, Slepičí úlet nebo třeba ze světa populárního čaroděje Harryho Pottera. Všechna tato díla skrývají charaktery, které za krásných árií vyrážejí za nejedním dobrodružstvím.

Dvouhodinový koncertní program zahraje tradičně velký symfonický orchestr v doprovodu pěveckého sboru sbormistryně Lenky Dandové. Celý večer bude mít pod taktovkou dirigent Marek Šedivý. Diváci se mohou těšit například na ikonické jurské téma Johna Williamse a jeho pokračovatele Michaela Giacchina a nepřijdou ani o let fénixe či animovaných draků. Celý zážitek nezakončí nikdo jiný než Hans Zimmer se svým Lvím králem.

"Při tvorbě programů jsem opakovaně narážel na úžasné filmové skladby, které ale nebylo možné zařadit do tradičních témat našich koncertů. Vznikl tak nápad na tematický koncert věnovaný zvířátkům," přibližuje volbu repertoáru ředitel a dramaturg Filmové filharmonie Matěj Lehár.

Na sto padesát hudebníků se na pódiu Dvořákovy síně Rudolfina schází už desátým rokem. Symfonické melodie se speciálním nádechem premiérového večera a jedinečnou dramaturgií budou v roce 2023 pokračovat ještě v dubnu koncertem Fantasy nebo červnovými Superheroes. Vstupenky na všechna představení jsou v prodeji na webu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!