Radost ze života v podobě výstavy THE JOY OF LIFE Petry McGrath

Radost ze života v podobě výstavy THE JOY OF LIFE Petry McGrath 

Malířka a designérka Petra McGrath, žijící střídavě v Čechách a Austrálii, vystavuje v luxusních prostorách pražského hotelu Four Seasons cyklus velkoformátových pláten nazvaný THE JOY OF LIFE.

Tématem výstavy je radost ze života, která je pro samotnou výtvarnici stěžejní. Petra McGrath se ve svých dvaatřiceti letech rozhodla odstěhovat do Austrálie, ačkoli měla v Praze velmi úspěšnou realitní agenturu i zázemí a věnovala se designu. Následně v Sydney začala malbu studovat.

„Jsem šťastná, že jsem si zvolila životní cestu, která mě naplňuje radostí, přináší mi mnoho inspirace a tvořivé energie, poznávání krásných míst, setkání. To vše mohu dále přenášet do svých obrazů. Miluji volnou tvorbu, abstrakci a symboliku, která mi dává svobodu a možnost se originálně vyjádřit,“ doplňuje dnes velmi úspěšná malířka, která svá díla vystavuje v Čechách, Austrálii, ale i dalších zemích.

Expanze štěstí

Zdroje osobní inspirace této výtvarnice jsou především její pozornost a vizuální citlivost k prostředí, světlu, barvám. Zachycuje rozlišnosti a společné jmenovatele obou kultur, Evropy a Austrálie. Obrazy McGrath jsou ojedinělým příkladem suverénních harmonických kombinací figurativních elementů v rámci barevných abstrakcí s náznaky prostorového vnímání a originálních kompozic.

Sezona slunečnic

THE JOY OF LIFE navazuje na výstavu THE JOY OF ART, jež Petra McGrath otevřela před dvěma lety. Její název vznikl díky architektovi Ottu Dvořákovi, který se podílel na dnešní podobě hotelu Four Seasons v Praze.

Vystavěné obrazy ve formě akrylu, oleje a pastelu na plátně budou moci hosté restaurace a baru vidět až do konce března a zájemci si je mohou i zakoupit.

Foto: Robert Tichý

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!