SOUTĚŽ: Lumia Gallery je největší svého druhu ve střední Evropě. Vyhrajte vstupenky do nového muzea světla

SOUTĚŽ: Lumia Gallery je největší svého druhu ve střední Evropě. Vyhrajte vstupenky do nového muzea světla 

Více než osm set metrů čtverečních, sedmnáct unikátních světelných instalací, nejmodernější současné digitální umění. Tak by se dala charakterizovat nová stálá výstava Lumia Gallery, která je od podzimu k vidění v centru Prahy. Navíc obsah výstavy se bude obměňovat. Expozice je vhodná pro všechny věkové generace, každý si zde najde to své.

Interaktivní výstava je kombinací zážitku ze zhlédnutí uměleckého díla ve spojení s audiovizuálním vjemem. Na tvorbě světelných zařízení, na které bylo použito více než dva kilometry kabelů a stovka zrcadel, se podílel umělec Ati Sphere, jehož díla lze vidět po celé Evropě. K němu se připojil Michal Škorpík.

Foto: archiv Lumia Gallery

Návštěvníci zde momentálně najdou 3D projekce, videomaping, kaleidoskopické kino, ledmaping nebo interaktivní videoprojekce reagující na pohyb a postavení návštěvníků. „Populární je určitě také napříč generacemi zrcadlové bludiště. Kdo někdy v nějakém byl, tak ví, že to může být hodně zábavné. To naše je moderní a dokáže návštěvníky pěkně zmást. Použili jsme na něm 69 zrcadel. Sám se v něm někdy ztratím,” doplňuje majitel galerie a autor několika instalací Filip Feex. To je jen malý výčet toho, co mohou návštěvníci v pražské Celetné ulici vidět. Celá prohlídka zabere zhruba hodinu času a předvede, jak světla, zrcadla a přesné naprogramování dokáží ošálit jejich smysly.

Pokud si nechcete nechat ujít světelnou interaktivní výstavu, stačí správně odpovědět na soutěžní otázku. Soutěžíme o 2 x 2 vstupenky.

Soutěžní otázka:

Jaká řada obsahuje všechny komponenty, které momentálně obsahuje Lumia Gallery?

a) interaktivní videoprojekce, zrcadlový labyrint, kaleidoskopické kino, 3D projekce, led maping

b) interaktivní videoprojekce, zrcadlový labyrint, kaleidoskopické kino, 5D projekce, videomaping

c) interaktivní videoprojekce, zrcadlový labyrint, kaleidoskopické kino, 3D projekce, videomaping, led maping

Nápovědu naleznete zde.

Správnou odpověď na soutěžní otázku nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu, nebo na e-mail kontakt@informuji.cz (do předmětu napište SOUTĚŽ Lumia). Výherce vyhlásíme ve středu 3. ledna. Přejeme hodně štěstí!

Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci.

Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

Foto: archiv Lumia Gallery

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lumia Gallery nabízí i další akce

Místo konání: Lumia Gallery

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!