SOUTĚŽ: Mamadou Diabaté & Percussion Mania očarují publikum kouzlem afrických rytmů. Vyhrajte vstupenky na jejich koncert

SOUTĚŽ: Mamadou Diabaté & Percussion Mania očarují publikum kouzlem afrických rytmů. Vyhrajte vstupenky na jejich koncert 

Pestrobarevná a polyrytmická souhra dvou balafonů a dalších perkusí spolu s přístupnou písňovou formou skladeb rozproudí předvánoční Prahu a navodí pocit exotiky.

Frontman hudebního seskupení Mamadou Diabaté z Burkiny Faso patří k nejuznávanějších hráčům na balafon. Diabeté se věnuje také pedagogické činnosti. O kurzy a workshopy balafonu ho požádaly prestižní vysoké školy jako americká Princeton University či kanadská Victoria University. Nezapomíná ani na rodnou zemi, kde se intenzivně věnuje charitě.

Hrou na druhý balafon ho doplňuje bratranec Yacouby Konate. Africký buben djembe je svěřen hráči Seidou Dao a na klasickou bicí soupravou zahraje Hamidou Koita.

Ačkoliv hudba ansámblu kotví v Západní Africe, další odstíny jí dodává nadnárodnost sestavy. V elastických basových linkách si s Afričany rozumí Byron Cortes, narozený v kolumbijské Bogotě a momentálně působící ve Vídni. Léta se věnuje afrobeatu, ale do celkové mozaiky přidává i svoje nejen latinské, ale také funkové a rockové zkušenosti. Neméně důležitou součástí sehraného muzikantského kolektivu je kytarista Igor Bezget původem ze slovinského Mariboru, známý spoluprací s Jure Pukl Virus Quintet či The Gypsy Swing Band.

Koncert nadnárodního ansámblu tvořeného hudebníky z Burkiny Faso, Kolumbie a Slovinska proběhne 13. prosince 2022 ve Futurum Music Baru. 

Pokud se chcete na chvíli přemístit ze zimy do teplých krajin a rozpohybovat se do rytmů Mamadou Diabaté & Percussion Mania, stačí odpovědět na soutěžní otázku. Soutěžíme o 3 x 2 vstupenky

Jaký hudební nástroj představuje balafon?

a) západoafrický xylofon

b) východoafrický xylofon

c) západoevropský xylofon

Správnou odpověď nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu, nebo na e-mail kontakt@informuji.cz (do předmětu napište SOUTĚŽ MAMADOU). Výherce vyhlásíme v pátek 12. prosince. Přejeme hodně štěstí!

Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci.

Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

Foto: archiv P&J Music

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Futurum Music Bar nabízí i další akce

Místo konání: Futurum Music Bar

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!