Divadlo Lucie Bílé chystá komedii Třináct u stolu. V hlavních rolích se objeví Simona Stašová a Miroslav Etzler

Divadlo Lucie Bílé chystá komedii Třináct u stolu. V hlavních rolích se objeví Simona Stašová a Miroslav Etzler 

Divadlo Lucie Bílé chystá již třetí premiéru letošního roku. Po úspěšných muzikálech Láska je láska a Maminy uvede svoji první činohru, komedii Třináct u stolu. V hlavních rolích se představí Simona Stašová a Miroslav Etzler.

Je Štědrý večer a manželé Madeleine a Antoine Villardierovi ve svém domě chystají slavnostní večeři pro vybranou společnost. Madeleine je pověrčivá a zoufale se snaží zabránit hrozícímu počtu třinácti lidí u stolu. Pokaždé, když se zdá, že je zasedací pořádek konečně vyřešen k její spokojenosti, nastanou komické situace vyplývající ze vztahů všech pozvaných hostů. Podaří se slavnostní večer zachránit, anebo skončí katastrofou?

Autorem hry, která slavila velký úspěch v Paříži a v Římě, je francouzský spisovatel, scénárista a režisér Marc-Gilbert Sauvajon. V roce 1956 se dočkala také filmového zpracování. Alexandr Jerie přeložil komedii do češtiny a její premiéru představí Divadlo Lucie Bílé společně s Agenturou Harlekýn 16. prosince.

Foto: archiv Divadla Lucie Bílé

Režisérem inscenace je Vladimír Strnisko. V hlavních rolích komedie Třináct u stolu se vůbec poprvé na jednom jevišti setkají Simona Stašová a Miroslav Etzler jako manželé Villardierovi. V dalších rolích se diváci mohou těšit například na Simonu Postlerovou, Miroslavu Pleštilovou, Julii Štandera, Nelu Štefanovou, Otta Rošetzkého, Čestmíra Gebouského, Martina Cikána nebo Kryštofa Zapletala.

Mirek je nejenom vynikající herec, pěkný chlap, na kterého je na jevišti pěkný pohled, ale především má smysl pro humor, dokáže se nádherně shodit, nebere se tak moc moc vážně a je to opravdový parťák. Má v sobě spoustu nádherný energie, kterou dokáže předat jak hereckému partnerovi, tak divákovi do hlediště. Cítím, že se k sobě na jevišti ohromně hodíme. Přijďte se sami přesvědčit,“ zve diváky na inscenaci Třináct u stolu Simona Stašová.

Foto: archiv Divadla Lucie Bílé

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Lucie Bílé (Ta... nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!