Žďárští lákají na Festival Pod Zelenou horou

Žďárští lákají na Festival Pod Zelenou horou 

Festival Pod Zelenou horou připravili žďárští vyznavači hudby už na tento víkend - sobotu 14. července. Na prvním nádvoří zámku Kinských tak ještě před nástupem víkendu vyroste hudbení stage, kterou v sobotu zaplní hned několik hudebních kapel.

Brány Festivalu Pod Zelenou horou se otevřou v sobotu 14.7. ve 14.00. Jako první rozezní okolí kulturní památky kapela Asaf z Nového Města na Moravě. Kolem třetí hodiny budou následovat pražští Blue effect.

Odpoledne rozjedou místní Ambitters, které v 17.45 vystřídá festivalový guru z Pardubic - Vypsaná fixa. Kromě zmiňovaných lahůdek se diváci mohou těšit i na brněnské Model Bazaar, Xaviera Baumaxu, Hoochachos či skupinu Fuga.

Zájemci mohou stále ještě využít druhé vlny předprodeje a zakoupit lístky za 240 Kč. Konkrétně v žďárském klubu Batyskaf, který je zároveň pořadatelem celého festivalu, a v místním Ethno shopu Tulipán.

PROGRAM:

13.45 - 14.30 Asaf [Nové Město na Moravě]
15.00 - 16.00 Blue Effect [Praha]
16.30 - 17.15 Ambitters [Žďár nad Sázavou]
17.45 - 18.45 Vypsaná fiXa [Pardubice]
19.30 - 20.30 Model Bazaar [Brno]
21.00 - 22.00 Xavier Baumaxa [Litvínoff]
22.30 - 23.30 Hoochachos (live band) [Žďár nad Sázavou]
24.00 - 01.00 Fuga [Žďár nad Sázavou]
 

Vypsaná FiXa [Pardubice]
Asi nejvytíženější česká festivalová kapela a opravdová hvězda festivalu Pod Zelenou horou. Jejich představování je asi zbytečné, ale jen zkratkovitě. Pardubická Pop Punková kapela, která hraje od roku 1996 a má na svém kontě 8 řadových alb. Hodně seo téhle kapele mluví v případě jejich textů, které píše frontman Márdí. A pak se o nich taky hodně mluvilo při jejich spolupráci na filmu Václav. 

BLUE EFFECT [Praha]
Legendární česká rocková kapela, která byla založena v roce 1968 a její hlavní postavou byl a je až do dnešní doby Radim Hladík. Ten v současnosti hraje s partou nových a mladých spoluhráčů a o Blue Effectu je opět slyšet hlavně z podií českých sálů a festivalů.

Xavier Baumaxa [Litvínoff]
Postmoderní písničkář, který svým specifickým projevem jedny nadchne a druhé zaskočí. Jednotlivé skladby jsou prokládány recitací, humor balancuje na hraně, trapnost je povýšena na stavební prvek.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!