Korzo Národní, Yamato i zakletá princezna. Týdenní tipy od 14. do 20. listopadu

Korzo Národní, Yamato i zakletá princezna. Týdenní tipy od 14. do 20. listopadu 

Sametový týden je tady a s ním i tradiční oslavy svátku svobody a demokracie. Kromě toho nás také čeká koncert japonských Yamato, Český rozhlas Jazz Fest, pohádková novinka Princezna zakletá v čase 2 a premiérové představení Spáči v Divadle pod Palmovkou. Podívejte se na naše týdenní tipy!

Korzo Národní 2022   #dikyzemuzem

Po třech letech se na Korzo Národní vrací především živé umění, na které byli návštěvníci zvyklí před covidovou krizí. Národka tak znovu ožije kulturou a korzovat se bude v plném režimu!

Letos se návštěvníci mohou těšit na téměř 90 programových bodů, mezi kterými nebudou chybět koncerty, divadelní představení, aktivity pro děti, autorské instalace a zejména debaty věnované těm nejaktuálnějším tématům, jako jsou blížící se prezidentské volby či ruská agrese na Ukrajině.

Modlitba pro Martu již tradičně zazní přesně v 17:11 z amplionů po celé republice a naladíte ji taky v partnerských rádiích a živě na ČT. Devátý ročník oslav svobody známých jako Korzo Národní se letos řídí heslem O svobodu se musíme starat.

TIP: Projděte si trasu Sametové revoluce, která vešla do dějin

#dikyzemuzem

Koncert pro budoucnost

Zakončení oslav demokracie v rámci Festivalu svobody proběhne již tradičně od 16:30 na Václavském náměstí, kde se uskuteční Koncert pro budoucnost. Leitmotivem festivalu pro tento rok je otázka - Jaká je cena míru?

Debatovat budou mimo jiné Michael Romancov, Dana Drábová či farářka Marie Viktorie Kopecká. V rámci hudebního programu vystoupí: Lenka Dusilová Band, Pussy Riot, David Koller, Ben Cristovao, Čhave Romane, P/\ST, Hrubá hudba a FVLCRVM ft. Annet X a další. Celým večer provedou moderátoři Linda Bartošová a Jindřich Šídlo.

Český rozhlas Jazz Fest

17. listopadu proběhne také jednodenní festival Český rozhlas Jazz Fest. Tradiční jazzový festival pořádá Český rozhlas ve spolupráci s Jazz Dockem. Letošní sametový večer se představí tři skvělé kapely: multižánroví S.V.A. Trio, rytmicky hardbopoví Enemy a večer zakončí exkluzivní mezinárodní skupina Trio Grande 2.0.

Yamato

Yamato je legendární japonský soubor sestavený z těch nejlepších Taiko bubeníků. Do České republiky se vrací po dvou letech, a to s novou show Passion. Nechte se uchvátit energičností hudebníků, kteří ve svém představení oslavují vášeň jako hybatele všeho. Yamato se představí 14. listopadu v pražském Kongresovém centru, poté poputuje do Olomouce, Ostravy, Jihlavy, Brna, Hodonína, Zlína, Hradce Králové a Liberce.

Princezna zakletá v čase 2

Úspěšná pohádka Princezna zakletá v čase se vrací na plátna kin v novém pokračování. V ní získá mladá alchymistka Amélie (Eliška Křenková) zakázanou kouzelnou moc - dokáže částečně ovlivňovat tok času.

Zneužívání nové schopnosti se jí ovšem vymstí a aby toho nebylo málo, z dávno zapomenutých temnot času povstává další hrozba, alchymista nazývaný Pán run (Ján Jackuliak), jenž touží získat vládu nad veškerou magií v Oberonu. Aby se mu to podařilo, musí Amélii připravit o vládu nad časem. Podaří se Amélii spolu s jejími přáteli princeznou Ellenou (Natalia Germani) a princem Janem (Marek Lambora) magii ochránit?

Spáči 

Divadlo pod Palmovkou se tento týden chystá na premiéru futuristické dystopie o třech sestrách v nepříliš vzdálené budoucnosti. Spáči vyprávějí fascinující příběh z alternativní budoucnosti, jež byla poznamenána sérií katastrof. Země se v roce 2109 z části proměnila v pustinu a lidstvo nyní žije v několika megapolích. Problém přelidnění je vyřešen střídáním několikaletých hibernačních cyklů řízených umělou inteligencí, kdy část lidstva bdí a pracuje, zatímco druhá část spí.

Na začátku se probudí tři sestry a uvědomí si, že s utopickým pojetím světa není něco v pořádku. Během jejich pátrání po pravdě se brzy ukáže, že hlavní problém spočívá v rozdílných postojích obou směn k životu, jednotlivci a k pojetí moci… V hlavních rolích se objeví Vendula Fialová, Barbora Kubátová a Tereza Dočkalová.

Foto: Divadlo pod Palmovkou

Úvodní foto: Barbora Bittnerová

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!