Vánoce na České televizi nabídnou dvě nové pohádky a novoročního Zátopka

Vánoce na České televizi nabídnou dvě nové pohádky a novoročního Zátopka 

Vánoční obrazovky České televize budou ve znamení již tradičně očekávaných pohádek. Letos se mohou diváci těšit na pokračování Tajemství staré bambitky a na legendu o pánu hor v pohádkovém příběhu Krakonošovo tajemství. V závěru roku se objeví na iVysílání úvodní epizoda seriálu Dobré ráno, Brno! Do nového roku pak vběhne televizní premiéra oceňovaného filmu Zátopek.

„Štědrovečerní pohádka je pro nás jedním z pomyslných vrcholů celoročního programu. Fenomén, který dokáže k obrazovkám v jeden okamžik přivést hned několik generací diváků. Tradici drží Česká televize již devětadvacet let a ani letos tomu nebude jinak,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Právě štědrovečerního večera se ujme pohádka Tajemství staré bambitky 2, která volně navazuje na děj prvního dílu stejnojmenné pohádky. Pokračování s sebou přinese kromě známých hrdinů i novou postavu královny v podání Veroniky Khek Kubařové. V dalších rolích se představí Ondřej Vetchý, Tomáš Klus, Kamila Janovičová, Jiří Lábus, Miroslav Vladyka a další.

Na první svátek vánoční na diváky čeká lesní příběh Krakonošovo tajemství s tajemným cizincem a majitelem zámku. „Náš příběh má všechny atributy současné, atraktivní a žánrově rozmanité pohádky. Vánoce a pohádky od sebe nelze oddělit. Patří k tomu, co si lidé vytvořili a přidali k vánočním svátkům. Jsou spolu, jsou doma u jednoho stolu, a kromě toho pak u pohádky sdílejí příběh i emoce, o kterých si mohou povídat. A to je pro atmosféru Vánoc také důležité,“ říká režisér pohádky Petr Bejbak.

Scénáristka příběhu Barbara Johnsová prozradila, že měla jasnou představu o postavě Krakonoše a jeho ztvárnění konkrétním hercem, a to Davidem Švehlíkem. Ten jakožto milovník Krkonoš byl ze spolupráce nadšen. Společně s ním si v pohádce zahrají Jakub Prachař, Jan Nedbal, Leona Skleničková, Ondřej Sokol, Martin Huba a další.

Předvánoční program bude taktéž v podání České televize nabitý. Adventní koncerty započnou dvaatřicátý ročník přímým přenosem z Břevnovského kláštera první adventní neděli. Jedna z nejstarších veřejných sbírek tak bude věnována čtyřem neziskovým organizacím. Patrony jednotlivých projektů jsou moderátoři a redaktoři České televize – Barbora Kroužková, Lea Surovcová, Stanislav Bartůšek a Daniel Takáč.

Silvestrovský večer bude patřit poctě Karlu Gottovi, na které se podílelo kolem čtyřiceti zpěvaček a zpěváků. Chybět nebudou ani speciální vydání Všechnopárty a Zázraků přírody.

Nový rok pak odstartuje Zátopek oceněný osmi Českými lvy.

Foto: Filmové centrum ČT

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!