Otevřené vinné sklepy na Podřipsku již tuto sobotu

Otevřené vinné sklepy na Podřipsku již tuto sobotu 

Sobotní den 12. listopadu bude zasvěcen degustaci vín z regionu Podřipska. Na čtvrtém ročníku akce se představí hned několik tamních vinařství. Letos návštěvníci zastihnou vinaře rovnou na čtyřech místech, a to v prostoru vinného pavilonu před roudnickým zámkem, na vinici Sovice, v Jeviněvsi a v Kulturním domě Říp.

Od 7.00 do 20.00 se budou na příchozí těšit následující vinaři, kteří nabídnou nejen známá vína předchozích ročníků, ale také letošní mladá vína – Chateau Lobkowicz Roudnice, Mladá vína od Líbalů, Vinařství Piksa, Vinařství Podrábský, Vinařství Schoř, Vinařství Vondrák, Vinařství Chocholatý a Jeviněvské vinařství. Stanoviště na Sovici se uzavře dříve, a to v 17.00 kvůli nedostatečnému osvětlení prostor.

Výchozím bodem akce je Informační a dopravní centrum Podřipska v Roudnici nad Labem. Zde si zájemci mohou zakoupit vstupenku, nebo již zakoupenou vstupenku vyměnit za degustační sklenku s nosičkou, elektronický čipový náramek a leták s detailními informacemi o průběhu celého dne. Jednotlivé vzorky vín u všech vinařů se budou platit pouze elektronicky, a to přes nabité čipové náramky s dobíjecími místy na každém stanovišti. Po celý den je zajištěna kyvadlová přeprava vínobusy mezi jednotlivými stanovišti. Celodenní jízdné mají návštěvníci hrazené v rámci vstupného. 

Chateau Lobkowicz Roudnice poskytne svá vína ve vinného pavilonu a přímo na vinici vrchu Sovice, kde bude vyznačena stezka vinicí s okouzlujícím výhledem na celé Podřipsko. Vinařství Josefa Piksy, Vinařství Podrábský, vinař Bohuslav Schoř, Vinařství Vondrák a Vinařství Chocholatý představí svá vína v Kulturním domě Říp, kde se paralelně uskuteční také prohlídka lisu z 18. století. Jeviněvské vinařství otevře své brány přímo v Jeviněvsi. Na vinici pana Johanovského pak můžete ochutnat mladá vína od Líbalů.

Kromě ochutnávky vín mohou návštěvníci zamířit do sklepů pod roudnickým zámkem v časových intervalech od 10:00 do 17:00. Samozřejmostí jsou toalety a občerstvení na každém stanovišti.

Organizátoři pro zájemce připravili výhodný předprodej vstupenek, který probíhá v Informačním a dopravním centru Podřipska v Roudnici nad Labem nebo online, kde mimo jiné naleznete detailní rozpis kyvadlové dopravy a další užitečné informace. 

Foto: kulturaroudnice.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!