SOUTĚŽ: Veletrh starožitností letos doplní moderní umění. Vyhrajte vstupenky a buďte součástí dialogu starého a mladého

SOUTĚŽ: Veletrh starožitností letos doplní moderní umění. Vyhrajte vstupenky a buďte součástí dialogu starého a mladého  

Více o akci...

18dub - 21dub celý den

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Na Novoměstské radnici se bude konat čtyřicátý sedmý ročník veletrhu Antique, a to od čtvrtka 24. do neděle 27. listopadu. Více než pět desítek starožitníků na něm představí to nejzajímavější ze své nabídky: od oblíbených šperků a bižuterie, přes sklo, porcelán a keramiku až po starožitný nábytek, textil, historické zbraně a staré bankovky.

Antique je tradičně největší a nejreprezentativnější přehlídkou starožitností v České republice. S letošním podzimním veletrhem se pojí dialog mezi starožitnostmi a moderním uměním. O současné umění se zajímá mnoho lidí, kteří mají rádi i starožitnosti. Většina skutečných milovníků umění se nebojí skloubit obojí, protože vnímá potenciál soudobého umění. Návštěvníci tak letos dostanou příležitost seznámit se v jedné části veletrhu se současnými umělci, kteří nabídnou v Novoměstské radnici svá díla vedle mnoha krásných a vzácných starožitností, na které jsou návštěvníci zvyklí.

A v jednom ohledu dokonce starožitnosti zůstávají v dnešní době moderní stále, a totiž v tom, že jsou esenciálním případem udržitelnosti. Naši předkové se o udržitelnosti nebavili, protože ji žili. Část užitných předmětů i umění dědili po předcích a po nich je zase dědily jejich děti, všichni je užívali, a dokonce si jich vážili a měli je rádi. Lepší příklad udržitelnosti snad není,” zdůrazňuje Simona Šustková, 1. viceprezidentka Asociace starožitníků. Asociace starožitníků sdružuje obchodníky se starožitnostmi. Jejími členy se mohou stát také majitelé soukromých galerií, antikvariátů a uměleckých aukčních síní, soudní znalci či restaurátoři.

V případě, že si nechcete nechat ujít tento jedinečný zážitek, stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a napsat odpověď na otázku doplňujcí. Soutěžíme o 3x2 vstupenky.

Soutěžní otázka:

Od kterého roku se veletrh starožitnictví pravidelně koná v pražské Novoměstské radnici?

Doplňující otázka:

Jakou starožitnost byste si nejraději odnesli z veletrhu domů?

Nápovědu k soutěžní otázce naleznete zde. Správnou odpověď na první otázku a vlastní odpověď na druhou otázku nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu nebo na e-mail kontakt@informuji.cz (do předmětu napište SOUTĚŽ ANTIQUE). Výherce vyhlásíme v pátek 4. listopadu. Přejeme hodně štěstí!

Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci.
Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

Foto: archiv Novoměstské radnice

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!