Dymytry zahájí zimní Pharmageddon tour 2022

Dymytry zahájí zimní Pharmageddon tour 2022 

Česká metalová kapela, jejíž název je odvozen od ruské lokomotivy, vyrazí koncem listopadu společně s jejich fanoušky na Pharmageddon tour 2022.

Pražská hudební skupina byla založena roku 2003 Jiřím Urbanem ml., synem Jiřího Urbana, zakladatele legendární kapely Arakain. Poutavou image kapely představují masky s motivy hmyzu z dílny Národního divadla. Jejich hudba staví na mohutných kytarových riffech, melodických refrénech a sugestivním zpěvu. V roce 2017 se členové Dymytry umístili v anketě Český slavík na 6. místě mezi skupinami a tentýž rok obsadili druhé místo v kategorii skupina roku v anketě Žebřík.

Poutavé jsou nejen masky, ale také hudební styl skupiny pod názvem psy-core, který je definuje. V tomto pojetí neexistují žádná pravidla a vše je dovoleno, jak konstatoval frontman kapely Protheus. Psy-core obsahuje prvky nu-metalu, trash metalu, heavy metalu a hard rocku.

Vlastní hudební styl si kapela vymyslela proto, že se cítila omezována častými tendencemi posluchačů, fanoušků a kritiků „zaškatulkovat“ si příslušnou kapelu do určitého žánru nebo subžánru. Navíc jim tato volba poskytuje potřebnou volnost a individualitu v tvorbě a také prostor pro hudební experimentování.

To vše fanouškům představí od 30. listopadu v podobě Pharmageddon tour skládajícího se ze šesti halových koncertů. Nová deska Pharmageddon reaguje na současnou krizi lidské společnosti s nadhledem a humorem. Na jejím vzniku členové spolupracovali s úspěšným producentem Kristianem Kohlehem Kohlmannslehnerem, který stojí za deskami kapel jako Powerwolf nebo Eskimo Callboy.

Vstupenky k zakoupení v síti Ticketstream.

Pharmageddon tour 2022

Foto: Petr Klepetko

 

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!