Bollywood klepe na dveře. V pražském Světozoru odstartuje Festival indického filmu

Bollywood klepe na dveře. V pražském Světozoru odstartuje Festival indického filmu 

Remake slavné filmové klasiky i indický kandidát na Oscara. To a mnohé další nabídne již 19. ročník Festivalu indického filmu. Své brány otevře už ve středu 12. října v pražském kině Světozor.

Víte, jak vypadá Forrest Gump v indickém provedení? Zvídavé diváky uspokojí už tuto středu 19. ročník Festivalu indického filmu. Svátek nejen bollywoodské produkce totiž nabídne snímek Laal Singh Chaddha, který je takřka věrnou kopií filmové klasiky milované publikem po celém světě. Indie ale do boje o cenu Americké filmové akademie vysílá i zbrusu nového kandidáta. V programu diváci najdou snímek s názvem Poslední filmové představení, který usiluje o vítěství v kategorii nejlepší cizojazyčný film.

"Když jsme před devatenácti lety poprvé promítli pět bollywoodských filmů českému publiku, tím tehdy nejpopulárnějším žánrem byly tzv. masala movies. Někomu to možná připadalo jako dort od pejska a kočičky, ale zároveň byly ty filmy neuvěřitelně pestré a nepodobaly se ničemu jinému po celém světě. Po téměř dvou dekádách se změnil samotný Bollywood, změnil se i způsob, jakým se k nám filmy dostávají a jak je vnímáme. Nabídka našeho současného festivalu je rozmanitá, jako kdysi bývávaly ty nejúspěšnější bijáky," láká na letošní ročník Radim Špaček, režisér a umělecký ředitel festivalu.

V hlavních rolích festivalových snímků se představí Aamira Khan (zmiňovaný indický Forrest Gump), ale i další bollywoodské hvězdy, jako například Alia Bhatt, Amitabh Bachchan, Rajkumar Rao nebo Ayushmann Khurrana. Atmosféru Indie tradičně během festivalu doprovodí indické jídlo nebo nabídka tradičního nápoje "masala chai". Filmovou událost v pátek 14. října doplní i Bollywood party ve Futurum Music Club v centru Prahy. Zajímavosti a detaily k filmům najdete na webu Festivalu indického filmu i na facebookové události. Festival přivítá filmové nadšence od 12. do 15. října tradičně v pražském Světozoru.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!