Nová alba, zajeté legendy a mladí písničkáři. Výběr podzimních pražských koncertů 2022

Nová alba, zajeté legendy a mladí písničkáři. Výběr podzimních pražských koncertů 2022 

Na letošní podzim si připravili Forum Karlín, O2 arena, O2 universum a Malostranská beseda várku koncertů. Odložené koncerty se nyní dostanou k posluchačům cílových skupin, kteří si mají možnost vychutnat jedinečné hudební zážitky.

Kendrick Lamar

Vlivný americký rapper a hudební producent vyráží na turné The Big Steppers Tour s novým albem Mr. Morale & The Big Steppers oceňovaného mnohými kritiky. Držitel čtrnácti cen Grammy je známý pro hudbu s bohatým sociálním kontextem – od sexuálního násilí, přes rodinné vztahy až po vnitřní spory se sebou samým. Lamarovi se tak úspěšně daří nabídnout rap z jiné perspektivy a co nejširšímu publiku.

Kdy: 10. října od 20.00

Cena vstupenky: 990 – 2390 Kč

Kaleo

Od ukončení téměř tříletého turné s albem A/B se po čtyřech letech vrací rocková islandská kapela s jejich v pořadí druhým albem Surface Sounds v rámci světového turné Fight or Flight Tour 2022. Klíčovými songy jsou I Want More, Break My Baby, Alter Ego či Hey Gringo. Dosud největší úspěch sklidil hit Way Down We Go z předdchozího alba, který byl použit do více než dvou desítek televizních pořádů. Hudebníci uspěli také na festivalech jako je Coachella a byli vybráni jako předskokani Rolling Stones.

Kdy: 10. října od 20.00

Cena vstupenky: 990 Kč

Lucie v opeře

Legendární tuzemská kapela vyráží na odložené turné po České republice. Známé hity představí posluchačům v jiné verzi, než byli doposud zvyklí. Využijí nejnovější technologie z oblasti zvuku a vizuálních efektů. Na turné bude mít veliký podíl i dirigent Kryštof Marek, držitel Českého lva za hudbu k filmu Masaryk, který vytvořil symfonické aranžmá speciálně pro tuto show. Doplní ho Filharmonie Hradce Králové spolu s pěveckým sborem.

Kdy: 12. října od 20.00

Cena vstupenky: 1390  2490 Kč

50 Cent

Vyprodaný koncert z 18. října se rozrostl o další show. Renomovaný rapper a producent oživí po dvanácti letech hity jako In Da Club, Candy Shop a další. 50 Cent ani po letech od přelomového alba Get Rich or Die Tryin´ nepřestává dominovat nejvyšším příčkám světových hitparád, ať už sám jako interpret, nebo ve spolupráci se světovými hudebníky. 

Kdy: 17. října od 20.00

Cena vstupenky: 1990 – 2390 Kč

Tribute to Miro Žbirka 70

Zesnulý zpěvák Miro Žbirka na pódiu oživne v rámci koncertní pocty jeho nezapomenutelných písní, které si budou moci fanoušci poslechnout v Praze, v Bratislavě a v Londýně. Žbirka by letos oslavil sedmdesát let a jeho hudební poetiku podpoří na vzpomínkových koncertech Jana Kirschner, David Koller, Štefan Margita, Marta Jandová, Jiří Macháček, Katarína Knechtová, Michal Malátný, Marián Čekovský, Peter Nagy, Lenny, Slza a další.

Kdy: 21. října od 19.30

Cena vstupenky: 890 – 2190 Kč

Vanua2 

Hudební skupina vznikla v roce 2017 spojením muzikantů ze skupin YannickTevi band a Blue Effect. Členy kapely tvoří hudebníci Václav Zima, baskytarista Wojttech Říha, kytarista Jan Ponocný, klávesista Vít Beneš a frontman kytarista a zpěvák Yannick Tevi. Jejich hudba staví na popu s prvky soulu a reggae. Mezi úspěšné písničky patří You, Would You Be My Lover, Two Of Us, There She Roars nebo novinka It´s Blessing.

Kdy: 22. října od 20.30

Cena vstupenky: 250 Kč v předprodeji, 300 Kč na místě

Kodaline

Irští hudebníci pod názvem Kodaline se vrací do Prahy se zastávkou ve Foru Karlín. Jejich poslední sólový koncert v Lucerně byl beznadějně vyprodaný. Mezi nejúspěšnější písně patří All I Want či High Hopes.

Kdy: 24. října od 20.00

Cena vstupenky: 859 Kč

Zaz

Francouzská písničkářka představí v pražském O2 universu nové, v pořadí páté album Isa, které vzniklo v období lockdownu. Směsice francouzského šansonu, cikánského jazzu, melodického popu a swingu písní Je veux, Si jamais j´oublie, On ira, Que vendra se řadí mezi francouzkou špičku. Turné s názvem Organique Tour má být projevem přímých textů osobní a intimní roviny.

Kdy: 25. října od 20.00

Cena vstupenky: 1190  1890 Kč

Sting

Stingův koncert My Songs doprovázený elektrickou rockovou kapelou bude v duchu živelné a dynamické show, v níž zazní jeho nejoblíbenější písně, které napsal během své slavné kariéry jakožto sedminásobný držitel Grammy, a to jak s kapelou The Police, tak jako sólový umělec. Své příznivce neochudí o velké hity jako Englishman In New York, Fields of Gold, Shape of My Heart, Every Breath You Take, Roxanne a další.

Kdy: 28. října od 20.00

Cena vstupenky: 1490  1990 Kč

Ewa Farna

Nové album česko-polské zpěvačky Ewy Farne s názvem Umami sbírá silně pozitivní ohlasy, ve kterých je označováno za nejlepší desku Ewiny patnáctileté kariéry. Deska reflektuje zpěvaččin život v posledních letech a svým názvem popisuje pátou chuť vedle čtyř základních. Zlatá slavice zamíří do pěti měst během stejnojmenného turné – do Ostravy, Jablonce nad NisouPlzně, Prahy a Brna.

Kdy: 3. listopadu od 19.30

Cena vstupenky: 690 Kč stání, 990 Kč sezení

Lenny

Lenny je už pár let výraznou postavou české hudební scény. S jejím unikátně zabarveným hlasem se pravidelně objevuje v nominacích na prestižní tuzemské hudební ceny. Mezi úspěšné hity patří Hell.o, Letter To You, Enemy. Nazpívala také píseň Samotní nejsme nic se svojí matkou Lenkou Filipovou k seriálu Kukačky a píseň Kruh se svým partnerem Marpem. Se singlem Overdosed se dostala do celosvětové Spotify kampaně Equal, díky níž se Lenny objevila na hlavním billboardu newyorské Times Square. V O2 universu zazní její nové album HeartBreak Culture.

Kdy: 24. listopadu od 20.00

Cena vstupenky: 590  1190 Kč

Radůza – Sólo

Osobitou hudebnici a skladatelku objevila všestranná hudebnice Zuzana Navarová jako pouliční umělkyni v roce 1993. Od té doby vydala Radůza řadu úspěšných sólových alb se základním kamenem folklóru. Získala několik zlatých Andělů, bodovala v anketě Zlatý slavík a do podvědomí posluchačů se dostala i v zahraničí, například v Polsku a Německu. Na Malostranské besedě si její obdivovatelé mohou poslechnout jak nové, tak starší písně.

Kdy: 13. a 14. listopadu od 20.30

Cena vstupenky: 450 Kč v předprodeji500 Kč na místě

 Foto: archiv Yann Orhan

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!