Podzimní Olomoucí se rozezní jedinečný festival Léčivé zvuky

Podzimní Olomoucí se rozezní jedinečný festival Léčivé zvuky 

Radost, relaxace a klidné prostředí plné hudby je k nalezení na festivalu Léčivé zvuky v olomoucké Pevnosti, který se odehraje 15. a 16. října. Festival bude plný muzikoterapeutických workshopů pro malé i velké účastníky. Naskytne se příležitost zpívat s Antonií Nyass, poslechnout si Yellow Sisters, setkat se s autorem Celostní muzikoterapie a mnoho dalšího.

Festivalový bubnovací kruh odstartuje sérii koncertů a workshopů. Vnější koncertní scénu ovládnou soulové a jazzové melodie skupiny Kei&Co.Následuje Muzikoterapeutický orchestr, který je výsledkem společné práce dětí s mentálním postižením a muzikoterapeutů pod vedením Lubomíra Holzera. Experimentální hudební těleso Norwegien Wood své nástroje přeladí na frekvenci 432Hz, čímž jejich hudba působí pozitivněji na lidský organismus. Večer se ponese v produkci irské hudební skupiny Cúpla Focal.

Vyzkoušet si, jak pracovat s hudbou jako terapeutickým nástrojem všedního dne bez předchozích hudebních zkušeností, mohou účastníci na sérii workshopů, například hru na píšťaly s možností vyzkoušet si základní techniky hraní a společnou hudební improvizaci. V Bubenické dílně si nejen děti mohou zabubnovat a upustit trochu páry. Jitka Pavitra povede Společný zpěv manter.

Zakladatelka souboru Yellow Sisters Antonie Nyass povede Improvizační hlasovou dílnuOdhalí nejen zkušeným, ale i začátečníkům schopnosti hlasu, hry s rytmem a vícehlasem s cílem vytvořit společný hudební obraz.Intuitivní hrou představí workshop Perkuse pro děti a dospělé  celostní muzikoterapeutickou metodu Lubomíra Holzera. 

Nedělní koncertní šňůru odstartuje Ingrid Frivold. Následuje improvizační trio Řekni Mi, které utváří píseň na základě příběhu diváka. Vzniká tak ojedinělá skladba a představení. Večer ovládnou stage Yellow Sisters, které slaví 17. narozeniny a na kontě mají sedm alb. Písně z repertoáru si užijí nejen děti, ale i dospělí. Festival zakončí Moravští bratři.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Řekni mi
 

Mohlo by se ti líbit...

Korunní pevnůstka nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Korunní pevnůstka

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!