Těšínská divadelní přehlídka Bez hranic láká na Dianiškův atentát i Havlovy jednoaktovky

Těšínská divadelní přehlídka Bez hranic láká na Dianiškův atentát i Havlovy jednoaktovky 

Na pomezí Českého Těšína a polského Cieszyna se od 1. do 8. října odehraje Mezinárodní divadelní festival Bez hranic. Highlighty letošního ročníku mají podle pořadatelů být inscenace 294 statečných z repertoáru pražského Divadla pod Palmovkou nebo hra Gadžové jdou do nebe z brněnské Husy na provázku.

Vedle zmíněného nečekaného zpracování tématu atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha v palmovském představení režiséra Tomáše Dianišky a grotesky Jiřího Havelky diváky čekají také dvě Havlovy aktovky Audience a Vernisáž od pražského spolku Kašpar.

Tři svá představení nabídne také domovské Těšínské divadlo, jež na přehlídce uvede klasiku od Tennessee Williamse Skleněný zvěřinec, nevšední vizuální hru Barvy nebo vztahovou komedii Miluji tě, ale… Nejmenšímu publiku budou určena představení Hamlet on the Road, které přiveze brněnské Divadlo Radost, či Cirkusárium z programu Divadla Toy Machine.

Festival ve městě nad Olší nepatří jen českým a umělcům, ale i jejich kolegům z Polska a Slovenska. Chybět nebude významné dílo Bieguni nositelky Nobelovy ceny Olgy Tokarczuk anebo inscenace Steny, múry, ploty, kterou předvede Bratislavské bábkové divadlo. Společně se utkají o hlavní cenu Zlomená závora, o jejímž nositeli tradičně rozhodují samotní návštěvníci svými hlasy.

Doprovodný program zahrne koncerty, výstavy nebo diskuze

Foto: archiv Divadla pod Palmovkou

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!