Návrat do starých časů. Benešov opět hostí Festival parních lokomotiv

Návrat do starých časů. Benešov opět hostí Festival parních lokomotiv 

Historické parní a motorové lokomotivy nejen z tuzemska, ale i Rakouska, Slovenska, Německa nebo Maďarska, se předvedou od pátku 9. do neděle 11. září v Benešově u Prahy. Novinkou třetího ročníku bude jízda protokolárního vlaku s lokomotivou z roku 1917, která odstartuje na vršovickém nádraží a skončí v Davli jižně od metropole.

Sedmnáct zvláštních vlaků pojede během festivalového víkendu různými směry přes Benešov u Prahy, třeba ze Sedlčan, Strančic či Olbramovic do Prahy a Říčan anebo opačným směrem. K vidění bude i několik mezinárodních souprav, které budou směřovat z německého Erfurtu nebo rakouského Timelkamu.

Návštěvníky také čeká výstava v benešovském depu, a to v sobotu od 9 do 17 hodin a v neděli od 8 do 16 hodin. Letos bude k vidění motorový vůz řady VT 5145 „Blauer Blitz“, který před šesti dekádami brázdil po trase Berlín – Praha – Vídeň právě i přes benešovské nádraží.

Populární noční statické fotografování se tentokrát uskuteční v sobotu po setmění. Součástí programu bude i představení vozidel na točně nebo jízda na stanovišti strojvedoucího. Patronkou Festivalu parních lokomotiv je velká železniční fanynka, producentka Olga Menzelová. 

Foto: archiv festivalu

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!