Nejnovější články » Zajímavosti

Tipy na výlety s dětmi a co s sebou zabalit

15.7.2022, Redakce

Výlet s dětmi je vždy trochu stresující, plný napětí a nečekaných situací. Na druhou stranu je plný zábavy, smíchu a radosti. V následujícím článku najdete rady, jak si výrazně ulehčit výletování s dětmi, tipy na dovolenou i seznam toho nejpotřebnějšího. Tak směle do toho!

Dovolená s dětmi

Každá věková kategorie ocení něco jiného, proto je třeba si výlet pečlivě naplánovat. Cestovat se dá snadno i s dětmi do 3 let, kterým je ale potřeba se přizpůsobit. Určitě aktivním rodičům doporučujeme investovat do kvalitní krosničky nebo nosítka, které bude pohodlné pro vás i vaše dítě. Menší děti jistě ocení zábavu i trasy spojené s pohádkami, tajuplnými postavami a hledáním pokladů. Starší ratolesti zase potěšíte geocachingem i orientačními či kvízovými závody spojenými s aplikacemi v chytrém telefonu.

Kam na výlet s dětmi

Přinášíme pár nejzákladnějších tipů na výlety, které děti milují a umí je zaujmout. Jistě budete mít i vy něco podobného ve svém okolí!

Co sbalit na výlet s dětmi

Vřele doporučujeme zabalit dětem na cestu nějakou zábavu, která dokáže rozveselit i to nejmrzutější dítě. Můžete vzít dokonce nějakou dřevěnou hračku, kterou děti ještě neviděly a byla by pro ně nová a tudíž i neokoukaná. Taková hračka je dokáže zabavit na dlouhou dobu.

Pokud plánujete zastávku na nějakém hřišti, tak nezapomeňte sadu na pískoviště a případně i vhodné hračky do pískoviště. Zakoupit se dají i malé cestovní balení, které navíc dětem bude připadat roztomilé. A samozřejmě nesmíte zapomínat na praktické věci.

Nejzákladnější seznam věcí na výlet

Na následující věci byste rozhodně neměli zapomenout!

Jak zabavit děti na rodinném výletě

Děti by se na výletě rozhodně neměly nudit. Klasickým šlapáním do kopce, kde je odměnou krásný výhled, je rozhodně neoslníte. Zkuste ale výlet s přidanou hodnotou a vaše cestování získá úplně nový rozměr.

1. Návštěva přírodní herničky či hřiště

Chcete k delší procházce motivovat i ty nejmenší děti? Stačí si výlet dobře promyslet a nechat děti těšit se na konec výletu, který je spojen s přírodním hřištěm, dřevěnou houpačkou či jinou zábavou. Podobných dětských odpočívadel, kde najdete hry pro děti, dřevěné pískoviště, houpačku a nejrůznější zahradní hry, je dnes spousta a stále vznikají další.

2. Grilování v přírodě

Děti doslova milují grilování a opékání v samotném lůně přírody, tak jim ho dopřejte. Navíc jídlo v lese, či na louce chutná daleko lépe než doma.

Co vám při venkovním opékání nesmí chybět?

3. Výlet do lesa spojen s hledáním hub, či tajuplnou honbou za pokladem

Znáte snad lepší motivaci, než tajuplnou honbu za pokladem, která děti zabaví a ani si nevzpomenou, že by je snad mohly bolet nohy? Vymyslet jednoduchou trasu s pokladem není nic těžkého, stačí trocha fantazie a nenáročný terén. Stejně nadšené budou děti i ze sběru lesních pokladů jako jsou hříbky, maliny i borůvky. Stačí sbalit proutěný košík na houby a jít poznávat les, uvidíte jakou radost budou mít děti z každé nalezené houby.

A víte, jaká je největší výhoda při cestování s dětmi, kromě toho, že je dokonale utaháte a budou večer spát jako dudek? Podíváte se i do míst, do kterých byste za normálních okolností ani nevkročili. Nemluvě o zábavě a radosti se společně sdílených chvilek.

Foto: Halfpoint / Shutterstock.com