Léto plné koncertů. Novoměstskou radnici v Praze o prázdninách zaplní hudba

Léto plné koncertů. Novoměstskou radnici v Praze o prázdninách zaplní hudba 

Do různých muzikálních žánrů bude sahat prázdninový repertoár koncertů pořádaných v historické budově Novoměstské radnice v Praze. Na své si přijdou posluchači tradiční romské hudby, moderních aranžmá klasiky nebo také jazzu a blues.

Mezinárodní romský festival Khamoro, který se odehraje 11. července, přivítá klavíristu Tomáše Kača a jeho hosty, konkrétně bubeníka Marka Urbánka a kytaristu Mara Cába. Kačova tvorba dostává pojmenování sui generis, což lze definovat coby propojování klasické, jazzové, a právě romské hudby.

Následující týden ovládnou velký sál klarinetistka Anna Paulová s kytaristou a skladatelem Lukášem Sommerem, kteří chystají zahrát skladby Ennia Morricone či Johanna Sebastiana Bacha v nevšedním pojetí. O vstupenky na koncert, naplánovaný na 22. července, můžete soutěžit zde.

Na exotičtější zvuk se diváci mohou těšit 26. srpna, kdy se představí trumpetista a pianista z Izraele, dvojice Uriel Herman a Itamar Borochov, o nichž se hovoří jako o „jazzových hledačích“.

Hudební program bude pokračovat také v září. Kupříkladu 6. září tu recitálem Jana Mráčka a Lukáše Klánského odstartuje Novoměstský festival komorní hudby Novofest. Večer nabitý atmosférou a zvukem plným niterných pocitů nabídne 15. září mnohostranný umělec Maoka, jenž mimo jiné složil soundtrack ke snímku Bathory.

Podpořit především začínající interprety si klade za cíl přehlídka Mladá Praha, která letošní vydání zahájí 16. září. A pod titulem Známě neznámí se 18. září předvede mezzosopranistka Jana Hrochová s mladým barytonistou Robinem Červinkou. 

Foto: archiv NRP

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!