SOUTĚŽ: Morricone i Bach s klarinetem a kytarou. Vyrazte na koncert na pražskou Novoměstskou radnici

SOUTĚŽ: Morricone i Bach s klarinetem a kytarou. Vyrazte na koncert na pražskou Novoměstskou radnici 

Pod titulem Večer slavných melodií chystá duo L’alba složené z kytaristy Lukáše Sommera a klarinetistky Anny Paulové koncert, který se odehraje na Novoměstské radnici v Praze v pátek 22. července. Buďte u toho!

Úderem půl osmé hodiny večerní rozezní velký sál historické budovy na rohu Karlova náměstí a Vodičkovy ulice v metropoli dvojice, která se v repertoáru opírá o starší i soudobé hudební velikány od německého barokního skladatele Johanna Sebastiana Bacha přes francouzskou ikonu minulého století Gabriela Fauré po nedávno zesnulého Itala Ennia Morricone, jehož melodie známe ze snímků Tenkrát v Americe, Lolita i tarantinovských Osmi hrozných.

Vybrali jsme skladby, které budou v netradičním spojení klarinetu a kytary působit svěže. Klarinet umí na rozdíl od jiných nástrojů přizpůsobit hlasitost tak, že kytara nemusí být zvučená, a přesto je krásně slyšet. Tím posluchači uslyší detaily, které by třeba v jiném obsazení zanikly,“ prozradil Sommer, jenž si v letošním roce střihl premiéru v newyorské Carnegie Hall.

Poodhalil také dvě novinky, které poprvé zahrají právě během červencového vystoupení. „Kytarový virtuos Štěpán Rak mě upozornil na své duo z roku 1980, které ještě nebylo kompletně provedeno. Půjde tedy o první premiéru. Novou skladbu pro nás píše jazzový pianista Tomáš Sýkora a já sám se pokusím také něčím přispět,“ doplnil pro Informuji.cz.

A proč si říkají L’alba? „Název vymyslela Anna, v italštině znamená ‚svítání‘. A mně se to zdá vzhledem k jasné a čisté barvě její hry velmi trefné. Rádi bychom, aby se v lidech po našem hraní trochu toho světla rozsvítilo,“ upřesnil Sommer.

Chcete vyhrát vstupenky na Večer slavných melodií, který se na Novoměstské radnici v Praze uskuteční 22. července? Stačí zodpovědět dvě otázky a lístky mohou být vaše. Soutěžíme o 5x2 vstupenky.

Soutěžní otázka 1:

Ve které newyorské koncertní hale letos debutoval Lukáš Sommer?

A) Carnegie Hall

B) Radio City Music Hall

C) Performing Arts Center

Soutěžní otázka 2:

Kde byste nejraději zažili svítání?

Správnou odpověď na první otázku a vlastní odpověď na druhou otázku nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu nebo na e-mail kontakt@informuji.cz (o předmětu napište SOUTĚŽ). Výherce vyhlásíme v pátek 15. července. Přejeme hodně štěstí!

Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci.

Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

Foto: archiv NRP

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!