Desátý KoresponDance pozve návštěvníky do Pražské kabelovny i výrobny zámků

Desátý KoresponDance pozve návštěvníky do Pražské kabelovny i výrobny zámků 

Mezinárodní festival současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu KoresponDance vstupuje do desátého ročníku. Část v metropoli se odehraje 28. června v továrně Pražské kabelovny, na kterou naváže program ve Žďáru nad Sázavou od 14. do 17. července.

Tento rok představíme jedenáct souborů, produkujeme pět projektů a dvě představení s dětmi pro děti. Také letos budou součástí programu taneční filmy anebo výstava k desetiletému výročí,“ uvedla ředitelka festivalu Marie Kinsky.

Pražská zastávka festivalu se ocitne v běžně nepřístupné budově Pražské kabelovny, kde se za jejího plného provozu uskuteční několik site-specific projektů. Originální choreografii předvedou sami zaměstnanci s česko-švýcarskou novocirkusovou skupinou Cie Pieds Perchés a dalšími umělci. Nedílnou součástí bude tradiční taneční soutěž KoresponDance Battle.

Foto: archiv KoresponDance

V polovině července se přehlídka přesune do hlavního dějiště ve vysočinském městě. Programem obsadí třeba tamější zámek a jeho přilehlé okolí, poutní kostel na Zelené Hoře zapsaný na seznamu UNESCO, amfiteátr v areálu Pilák či fabriku TOKOZ orientující se na zámky a kování, vyrazí ale také do ulic.

O highlighty kulatého vydání se postará kupříkladu maďarský tanečník Josef Nadj s projektem OMMA s osmi africkými muži, australský performer James Batchelor, který s pracovníky místní továrny vytvoří nevšední show, nebo izraelská umělkyně Galit Liss, jež prostřednictvím pohybu odvypráví příběhy žen středního věku.

Do Žďáru zamíří také domácí jména, mezi nimi třeba performerské trio PocketArt, uvažující skrze umění o stavu životního prostředí, nebo Martina Stránská, která se se zahraničním kolegou Jeanem Gaudinem bude zmítat v pasti strachu a opuštěnosti.

Letošními leitmotivy se stanou témata Továrna v pohybu a Voda. Odkazují na propojení továrního prostředí s uměleckým světem a na environmentální rozměr akce, která se tentokrát částečně koná v kulisách vodních ploch či přímo ve vodě. 

Foto: archiv PocketArt

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!