Klidný přístav v neklidné době. Festival Arena Divadla bratří Formanů zapojí ukrajinské umělce

Klidný přístav v neklidné době. Festival Arena Divadla bratří Formanů zapojí ukrajinské umělce 

Open air festival Arena, který popáté pořádá Divadlo bratří Formanů, zaplní zrekonstruované prostory smíchovské náplavky v Praze od úterý 21. června do soboty 2. července. Letos kromě novocirkusových premiér zahrne program i speciální ukrajinský den.

V parku na Hořejším nábřeží představí francouzský soubor Rasposo inscenaci Oraison s akrobaty, létajícími noži a s tajemným bílým klaunem. V sousedství se usídlí belgický Cirkus Ronaldo, který ukáže nové dílo o střetu cirkusových generací nazvané Sono io?

O životě v zákulisí budou v počinu Bruits de Coulisses vyprávět artisté ze souboru Les P’tits Bras. Přímo na nábřeží přistane kosmonaut Juri se svou malou kosmickou lodí. Na lodi Tajemství se na pár večerů usadí Bonaventure Gacon, jeden z členů souboru Cirque Trottola, který přiveze autorský titul Par le Boudu.

Na pódiu jej vystřídají Arman Kupelyan se svým Playground of the Unconscious Self a Antonie Formanová a Cécile Da Costa v představení Nothing else, Mothers.

Umělecký ředitel Petr Forman vnímá silné propojení festivalu s blízkou Vltavou, jež mu asociuje bezpečný přístav v době krize. „Divákům nabídneme největší výběr souborů ze všech uplynulých ročníků. Zároveň jsem rád, že účast přijali i ukrajinští umělci a skrze jejich představení můžeme nahlédnout i do jejich kultury,“ poznamenal.

Právě na podporu lidí utíkajících z válkou zmítající se země se uskuteční speciální ukrajinský program, a to v pátek 1. července. Na návštěvníky v tento den čekají představení ukrajinských souborů i ochutnávka tamější kuchyně. 

Foto: Irena Vodáková

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!