Klavírní trio Shalosh přiveze do metropole balady i osobité aranže rockových hitů

Klavírní trio Shalosh přiveze do metropole balady i osobité aranže rockových hitů 

Už za necelý týden se pražskému publiku představí izraelští klavíristé z formace Shalosh. V pondělí 6. června zahrají ve Velkém sále Novoměstské radnice repertoár z alba Broken Balance.

Písně z desky, jejíž název by se dal přeložit jako „porušená rovnováha“, mělo trio nabídnout už před dvěma lety, koncert však překazila pandemie, a tak se nakonec uskutečnil jen ve streamované podobě z Jazzklubu U Staré paní.

Život nikdy neprobíhá přímočaře. Náš svět je plný překvapení. Věci, které jsme znali odjakživa, se mohou změnit doslova před našima očima. Výzvou je zachovat vyrovnanost. Tak, aby naše životy zůstaly v rovnováze jak na osobní, tak i sociální a politické úrovni,“ popsali členové uskupení nádech zmíněné nahrávky.

Posluchače blížícího se koncertu čeká rozmanitý záběr interpretů, kteří se pohybují od poetických balad až k energickým, melodicky pozměněným coverům grungeové ikony Nirvana i hudebního chameleona Davida Bowieho. Kromě rocku či klasiky se trojice nechává ovlivňovat i africkou či blízkovýchodní scénou.

Shalosh se sice dali dohromady už zkraje nultých let, postupně se však jejich cesty rozešly, až se nakonec opětovně spojili roku 2013. Jejich debutovým albem se stala The Bell Garden vydaná o rok později, na níž navázali dalšími třemi tituly. Stále hrají v ustáleném obsazení: pianista Gadi Stern, kontrabasista David Michaeli a bubeník Matan Assayag

Foto: Facebook Shalosh

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!