Paní Outěchová zve na Divadelní léto. Tradiční festival v Plzni má tvář Milana Šteindlera

Paní Outěchová zve na Divadelní léto. Tradiční festival v Plzni má tvář Milana Šteindlera 

15. ročník Divadelního léta pod plzeňským nebem nabídne premiéru komedie Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho i reprízy Romea a Julie.

Legenda divadla Sklep, režisér, herec a scenárista Milan Šteindler bude jednou z hlavních tváří 15. ročníku festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem. V premiérové inscenaci Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho si v režii Šimona Dominika zahraje vděčnou postavu bytné hlavního hrdiny a s noblesou sobě vlastní také provede diváky celým festivalem. "Herec Milan Šteindler bude ve žluté pláštěnce a se žlutým průvodcovským deštníkem zvát diváky na představení hlavního i vedlejšího programu i do města Plzně," upřesnila ředitelka Divadelního léta Marcela Mašínová.

Titulní roli Burkeho v premiérové hře po malé rošádě ztvární divákům v Plzni známá herečka Diana Toniková, která ze zdravotních důvodů vystřídala Jakuba Albrechta z pražského Divadla pod Palmovkou. Legendární komedie Ladislava Smočka se poprvé odehraje v sobotu 2. 7. od 21:00 na scéně, kterou letos festival postaví na náměstí Míru.

"Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho pro mě před asi třiceti lety znamenalo jeden z prvních divadelních zážitků po přesunu z dětských představení k těm dospělým, na které mě začali brát rodiče. A mám radost, že se řízením osudu s touhle hrou znovu setkávám, znovu stejně jako tenkrát okouzlen Smočkovou prací s jazykem, postavami, situacemi. A taky se těším, že se po víc než deseti letech potkám s magií open air produkce, už mi ty noční zkoušky a hlídání meteoradaru opravdu chybí," neskrývá nadšení z práce na premiérové hře festivalu její režisér Šimon Dominik.

Festival letos znovu nabídne i Romea a Julii

Divadelní svátek v západočeské metropoli potrvá od 19. 6. do 25. 7. 2022 a kromě premiéry a deseti repríz letošní novinky nabídne i čtyři představení Romea a Julie. Součástí Divadelního léta je i bohatý doprovodný program, který přivádí na open air scénu netradiční žánry a dává příležitost mladým talentům. Diváci se mohou těšit na inscenaci studentů KALD DAMU, večer Jsme muzikál! ve spolupráci s Divadlem J. K. Tyla (recenzi na hit-inscenaci Něco shnilého si přečtete zde), Slam Poetry All Stars nebo třeba divadelní tábor. Letošní ročník bude prvním, který se odehraje mimo historické centrum města v již zmiňovaném parku na náměstí Míru v plzeňské čtvrti Bory. 

Vstupenky na jeden z největších českých divadelních festivalů pod širým nebem jsou v prodeji od 1. dubna. Své místo si můžete zajistit zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Paní Outěchová zve na Divadelní léto. Tradiční festival v Plzni má tvář Milana Šteindlera
 

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!