Strasti a radosti mateřství představí v září Divadlo Lucie Bílé

Strasti a radosti mateřství představí v září Divadlo Lucie Bílé  

Divadlo Lucie Bílé uvede v září premiéru muzikálu Maminy, který diváky vtáhne do příběhu tří stávajících matek a jedné prvorodičky. Kamarádky žijí své odlišné životy, ale jedno je spojuje, a to mateřství a jeho ironie.

Originál pod názvem Motherhood pochází ze Spojených států amerických, kde měl v roce 2010 premiéru. Po značném úspěchu se rozšířil i do dalších států – Austrálie, Skotska, Peru nebo Venezuely. Autorkou hudby a libreta je Sue Fabisch.

Lucie Bílá oslovila realizační tým a skupinu hereček, se kterými se podle jejích slov cítí dobře a mají za sebou úspěšnou spolupráci na několika projektech, jako například na muzikálu Láska je láska.

Překladu se ujal bývalý dramaturg Hudebního divadla Karlín Adam Novák, který přivedl Lucie Bílou poprvé k muzikálu, konkrétně se jedná o známé Bídníky. Režie se zhostí režisér a herec Antonín Procházka, Ivana Hannichová má na starost choreografii a Michaela Horáčková Hořejší kostýmy.

V obsazení bez alternace se objeví Lucie Bílá v roli svobodné matky Tiny, která se na věkové ose nachází mezi třicítkou a čtyřicítkou. „Ale to zalíčím,“ dodala se smíchem Lucie Bílá při uvedení své postavy. Neopomenula ani vystoupení ze své komfortní zóny černého šatníku, poněvadž vizuál Mamin a jeho prvky jsou laděny do odstínů růžové.

S charakterem pedantské prvorodičky Amy se ztotožní Markéta Poulíčková v alternaci s Markétou Schimmerovou Procházkovou. Nejvíce zkušeností má však Barb alias Pavlína Ďuriačová v alternaci s Terezou Hálovou, jelikož jejich postava vychovává pět dětí. Navíc nikoho nešetří její pravidelné dávky sarkasmu.

Ďuriačová se svěřila, že na svém prvním muzikálu byla právě v Divadle Lucie Bílé, kde si uvědomila, že se chce muzikálu do budoucna věnovat. Ale nenapadlo ji, že se někdy ocitne právě na prknech divadla, kde sama obdivovala herce a zpěváky před několika lety. Kamarádky doplňí Brooke – inteligentní právnička po čtyřicítce zahleděná do telefonu a médií v podání Ivy Pazderkové v alternaci s Kateřinou Pechovou.

První zkoušky proběhnou v srpnu. Dle slov tvůrců by mohl muzikál zaujmout široké spektrum nejenom dámského publika. Premiéra se poté uskuteční 21. září. 

Foto: archiv autorky

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Lucie Bílé (Ta... nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!