Avishai Cohen se vrací do Prahy představit album Shifting Sands

Avishai Cohen se vrací do Prahy představit album Shifting Sands 

Izraelský kontrabasista, zpěvák a skladatel Avishai Cohen přijede znovu do Česka. Se svým triem vystoupí ve čtvrtek 2. června v pražském Divadle Hybernia.

Cohen je znám pro své nezůstávání na místě, hledání nového zvuku a jiných hudebních poloh, kdy se od koncertů s komorní soustavou dostává až ke spolupráci se symfonickým orchestrem.

„Každý muzikant je jiný a je skvělé pracovat s různými lidmi. Rád měním spoluhráče, protože je dobře stále se trochu posouvat a objevovat další hudební světy,“ nechal se Avishai Cohen slyšet k častým obměnám svých uměleckých kolegů.

Interpret se tentokrát představí opět s triem, v němž na postu pianisty setrvává ázerbájdžánský hráč Elchin Shirinov, který se po Cohenově boku poprvé objevil na předchozí nahrávce Arvoles z roku 2019. Novou posilou je nicméně bubenice a muzikantova krajanka Roni Kaspi, jež působí také jako zpěvačka a skladatelka.

Současné turné, jehož součástí je právě pražská zastávka, má podpořit nedávno vydané album Shifting Sands zahrnující deset skladeb. Playlist koncertu v rámci série Jazz Meets World nabídne kromě ověřených kompozic i zbrusu nový repertoár. 

Foto: archiv P&J Music

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!