Muzikál s písněmi Hany Zagorové v čele s Biografem láska chystá pražské Divadlo Kalich

Muzikál s písněmi Hany Zagorové v čele s Biografem láska chystá pražské Divadlo Kalich 

Čtyřiadvacet songů devítinásobné Zlaté slavice Hany Zagorové je gros muzikálového představení Biograf láska. Inscenace bude mít v Divadle Kalich premiéru 16. září.

Vedle slavné interpretky jsou pod novinkou v repertoáru podepsaní i další neméně etablovaní tvůrci. Za scénářem stojí autorka ženských románů Uljana Donátová, o režii i scénu se postará Jan Kříž, jenž zde působí také coby kmenový herec, mimo jiné v titulech Krysař, Horečka sobotní noci nebo Mauglí.

Hanka Zagorová nám dává velkou tvůrčí svobodu. Sama dobře ví, jak moc je pro každého umělce důležitá. Scénář muzikálu samozřejmě zná, četla ho, diskutovali jsme s ní nad ním a dál už nás nechává pracovat. Nicméně moc si vážím toho, že celý projekt zaštiťuje a že s námi u něj stále je,“ nechal se slyšet Kříž, který se zpěvačkou dílo připravuje už přes dva roky.

Ústřední osobnost s pražským jevištěm nespolupracuje poprvé. Právě v Kalichu se před patnácti lety navrátila k herectví, které původně vystudovala, a to, když přijala roli v muzikálu Jack Rozparovač.

Chtěla jsem laskavý příběh s písničkami Hany Zagorové, který může prožít úplně každý. Proto tři hlavní ženské postavy, okolo nichž se celý děj muzikálu točí, dokáží i vážné situace přijímat s humorem a nadhledem, dokáží se navzájem tak trochu špičkovat, dělat si ze sebe legraci, ale v důležitých okamžicích se podržet. Ale muži v tomto příběhu mají také důležitou, ba přímo zásadní roli,“ upřesnila Donátová, která má na kontě humorné novely Taková ženská jako já nebo Matka v trapu.

V hlavních úlohách se předvedou Denisa Nesvačilová, Roman Tomeš, Kateřina Bohatová, Marie Křížová a řada dalších. 

Foto: archiv Divadla Kalich

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!