Hájíček v severském módu. Pražské divadlo Kámen uvede Dešťovou hůl s doteky Norska

Hájíček v severském módu. Pražské divadlo Kámen uvede Dešťovou hůl s doteky Norska 

Speciální reprízy dramatizace románu Dešťová hůl z pera Jiřího Hájíčka, kterou má na svém repertoáru divadlo Kámen v pražském Karlíně, se uskuteční v pátek 20. a v sobotu 21. května.

Jevištní příběh o vyhořelém správci pozemků, kterého nenadálé zkontaktování s dávnou láskou vytrhne z dlouhodobého stereotypu a apatie, protnou o předposledním květnovém víkendu severská intermezza zaměřená na tamní přírodu a podmořské skládky důlního odpadu. Hostem obou večerů se stane český honorární konzul pro severní Norsko, Arve H. Johansen.

Kromě chystaných meziher návštěvníky čeká rovněž série cestovatelských přednášek. Mezi řečníky nebude chybět Dagmar Johansen, jež nastíní život za polárním kruhem, fotografka Anna Rasmussen, která představí snímky polární záře, nebo také cestovatel Karel Wolf, jenž se nejzápadnější zemi Skandinávského poloostrova vydal poznávat v dodávce se svými ratolestmi.

Program doplní tematické menu na divadelním baru, kde se bude podávat tradiční dort kransekake ve tvaru kužele, karamelový sýr z údolí Gudbrandsdalen a další tamní speciality. V průběhu akce si navíc bude možné zakoupit knižní předlohu inscenace. 

Foto: archiv divadla Kámen

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!