Cesta na filmový festival v Cannes

Cesta na filmový festival v Cannes 

Chystáte se na filmový festival v Cannes a přemýšlíte, co vše je potřeba zařídit? Projdeme si společně tipy na výhodné ubytování, dopravu a také na možnosti, jak se na festival Cannes dostat, i když nepracujete u filmu.

Cannes – festival filmu a kultury

Letošní festival se bude konat od 17. do 28. května. Jde o 75. ročník, na který míří tisíce návštěvníků. Letos je hlavní hvězdou Tom Cruise, na kterého je upřena veškerá pozornost. Jeho film Top Gun: Maverick totiž bude mít během festivalu svou premiéru.

Kromě Toma Cruise se ale můžete těšit i na spoustu dalších zajímavých osobností ze světa filmu, promítání nových snímků a bohatý doprovodný program. Už máte naplánovanou svou cestu? Víme, co vše je potřeba zařídit.

Ubytování zarezervujte s předstihem

Filmový festival v Cannes je kulturní událostí roku, a tak není divu, že ubytování vždy mizí rychlostí blesku. Do začátku festivalu ale stále nějaký ten čas zbývá, a tak máte poslední šanci ulovit luxusní pobyt v blízkosti areálu. Počítejte ale s vysokou cenou.

Chcete ušetřit? Místo klasických hotelů a penzionů zkuste bungalovy nebo stanování v kempech na Azurovém pobřeží. Další možností je sdílené ubytování jako je Couchsurfing nebo Airbnb. Výhodnější ubytování seženete také v oblasti Nice, Antibes nebo Mougins. Podívejte se na Rady pro cestovatele, uvidíte, že i tato místa jsou neobyčejně krásná. A tak můžete festival spojit s turistikou.

Nezapomeňte na spolehlivé cestovní pojištění

Pojištění do zahraničí sjednáte online z pohodlí domova. Při cestě za kulturou se nám osvědčily služby společnosti AXA. Ve variantě cestovního pojištění do zahraničí Excelent získáte krytí i v případě onemocnění covid-19 nebo povinné karantény. Navíc pojistí také vaše zavazadla či cestu letadlem, a hlavně máte po celou dobu svého pobytu asistenční službu nonstop 24/7.

Blížící se datum filmového festivalu Cannes tak budete vyhlížet s radostí, nikoliv s obavami, zda neonemocníte, nebo jestli se něco nepříjemného nesemele.

Doprava na filmový festival

Z České republiky do Cannes se nejpohodlněji dostanete tak, když poletíte z pražského letiště do města Marseille. Létá se tam několikrát denně a letenky vás vyjdou i na méně než 1000 Kč. K nákupu letenek využijte online portály s letenkami, kde si porovnáte nabídky více aerolinek najednou. Snadněji tak najdete výhodnější nabídku.

Z Marseille se do Canes dostanete lehce autobusem. I tyto jízdenky můžete koupit s předstihem, budete tak mít jistotu, že na vás v autobuse zbyde místo a vyhnete se zbytečnému stresu. Další variantou je vlak. Cesta trvá necelé dvě a půl hodiny. Rozmyslete si tedy, jaký způsob je pro vás komfortnější.

Filmový festival v Cannes. Foto: Pixabay, Václav Brynda

Vstupenky na festival

Abyste měli volný přístup do areálu, musíte získat akreditaci. Ta se uděluje pouze lidem z branže, tedy ze zábavního průmyslu, a novinářům. Naštěstí existuje způsob, jak se na festival v Cannes dostat, a to i když nepatříte do žádné z těchto kategorií.

Pokud je vám mezi 18 až 28 let, můžete si zažádat o tzv. Three Days in Cannes. Tato „permanentka“ vám umožní volný přístup na jakékoliv filmy, udílení cen a doprovodný program. Jestli máte o tuto akreditaci zájem, zažádejte o ní online na stránkách festival-cannes.com.

Na festival se naštěstí mohou dostat i nevyvolení, kteří nespadají do věkové kategorie Three Days in Cannes. Stačí sledovat program a zvolit si, jaký film byste rádi viděli. Lístky na něj koupíte skrze ticketonline.festival-cannes.com nebo na www.cannes-cinema.com. Jedno promítání stojí 7 EUR. Vyplatí se koupit rovnou vstupenku na 6 promítání, za tu zaplatíte 30 EUR. A takový malý bonus – na pláži Plage Mace se dají každý večer zhlédnout filmy zdarma.  

Cannes – filmový festival. Foto: Pixabay, Václav Brynda

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!