Velikonoce o týden dřív. Naladit se na svátky můžete v metropoli už o tomto víkendu

Velikonoce o týden dřív. Naladit se na svátky můžete v metropoli už o tomto víkendu 

Svátky jara jsou za dveřmi, tak jim vyrazte naproti a navštivte s dětmi o tomto víkendu sváteční události v hlavním městě.

Velikonoce ve Ctěnicích

zámeckém areálu na pražské periferii se budou v sobotu 9. dubna po celý den zdobit kraslice všemožnými způsoby od drátování přes voskovou techniku po slaměné intarzie, ale rovněž připomínat dávnější pozapomenuté zvyky, jakým je třeba spřádání velkopáteční nitě.

Velikonoční jarmark

Návštěvníci centrálního parku Kbely se v sobotu 9. dubna odpoledne nadobro rozloučí se zimou. Kromě vynášení Morany, symbolu doznívajícího ročního období, je čekají velikonoční soutěže, vystoupení žáků místní základní školy, divadelní představení pro nejmenší, výtvarné dílny, koncert i živá zvířátka.

Breakfast with Bunny

Trochu jiné svátky ukáže tradiční akce v prostorách klubu Hard Rock Café, kde se v neděli 10. dubna dopoledne bude podávat brunch, na němž budou mít děti v ceně neomezenou konzumaci nealkoholických nápojů. Vyřádí se během mini diskotéky, malování na obličej, pěveckých a tanečních soutěží nebo zdobení vajíček.

Velikonoční bojovka

Zkouška rovnováhy, rychlosti i přesnosti. Rozličné zapeklité úkoly čekají ratolesti na celkem sedmi stanovištích v Malé sportovní hale v areálu holešovického Výstaviště, které si mohou přijít splnit v neděli 10. dubna po celý den. Chybět nebude výroba papírových vajíček, žonglování nebo bludiště. Hra je vhodná pro předškoláky a starší, zabere jim zhruba pětačtyřicet minut až hodinu času.

Kraslice ze tří stran

Muzeum Karlova mostu spustilo každoroční velikonoční výstavu, která letos staví do popředí vajíčko a všechny jeho tradiční způsoby zdobení, které přetrvaly až do dnešních dnů. Přehlídka je otevřená zdarma do 27. dubna.

Velikonoční trhy

Trhů, na kterých si budete moci pořídit pomlázky, kraslice nebo různé dekorace, ale samozřejmě i sváteční pochoutky typu jidášů, mazanců nebo beránků, je po metropoli vícero. Najdete je třeba na Staroměstském náměstí, na náměstí Míru, na Václavském náměstí, na náměstí Republiky anebo také na Pražském hradě, na jehož Jiřském náměstí potrvají až do 2. května.

Velikonoční akce pokračují během samotných svátků i po nich. Nepřehlédněte kupříkladu akci Velikonoce ve střešovickém Muzeu MHDpátek 15. dubna nebo Lidovou pašijovou hru, která se odehraje o týden později v zahradách Zbraslavského kláštera

Foto: Pexels

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!