SOUTĚŽ: Civilizační, symbolické i tělesné metasystémy. Vyhrajte vstupenky na výstavu Adély Matasové v kutnohorské GASK

SOUTĚŽ: Civilizační, symbolické i tělesné metasystémy. Vyhrajte vstupenky na výstavu Adély Matasové v kutnohorské GASK 

Velkolepá přehlídka v GASK v Kutné Hoře mapuje životní dílo multimediální umělkyně Adély Matasové, jež je v galerijních prostorách strukturováno do tematických celků – metasystémů, které spolu navzájem komunikují. Zapojte se do soutěže o lístky na výstavu, která potrvá do 5. června!

SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA

Samotné výstavě předcházelo odhalení sochařské realizace Dešťová stěna IV., které se uskutečnilo na podzim loňského roku. „Počátek mých instalací je oslovení místem,“ vyjádřila se autorka k volbě intervence tohoto díla s příznačnou interaktivitou do stěny bastionu v zahradách GASK.

Gros přehlídky je průřez dlouhodobým uměleckým působením Adély Matasové, aniž by šlo o retrospektivní přehled její dosavadní tvorby. Středobod představuje dialog starších a současných prací, které tvoří pět oddělených tematických celků, titulních metasystémů.

Matasová experimentuje s materiály a do děl vkládá i svůj neutuchající zájem o vědecké nebo socio-kulturní poznatky. Ono bádání jí v dobách normalizace umožnilo do jisté míry umělecky vzdorovat komunistické garnituře.

Na počátku své dráhy hojně pracovala s pryskyřicí, kterou modelovala do tvarů připomínajících rozličné biomorfní elementy. Posléze se výtvarnici stala vyjadřovacím prostředkem hmota kombinující papír se lnem, na což navázala zapojením železa, oceli nebo zrcadlících ploch. Aktuálně se zaměřuje především na nová média ve formě monumentálních videoinstalací.

Foto: GASK

Chcete vyhrát vstupenky na výstavu Metasystémy v kutnohorské Galerii Středočeského kraje? Stačí odpovědět na jednu otázku a lístky mohou být vaše. Soutěžíme o 1x2 vstupenky na výstavu.

Soutěžní otázka:

Ve kterém prostoru v Kutné Hoře sídlí GASK?

A) Vlašském dvoře

B) Jezuitské koleji

C) Tylově domě

Správnou odpověď nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu nebo na e-mail kontakt@informuji.cz (do předmětu napište GASK). Výherce vyhlásíme v pondělí 4. dubna. Přejeme hodně štěstí!

Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci.

Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

Foto: GASK

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!