Ne každá pravda je hezká, tak proč s ní chodit ven. Divadlo Lucie Bílé představí komedii Mlčeti zlato

Ne každá pravda je hezká, tak proč s ní chodit ven. Divadlo Lucie Bílé představí komedii Mlčeti zlato 

Divadlo Lucie Bílé volně navazuje na Milionového údržbáře další francouzskou veselohrou. V inscenaci Mlčeti zlato Erica Assouse pobaví Jan Čenský a Dana Morávková.

Divadlo Lucie Bílé připravuje premiéru ve spolupráci s Agenturou Harlekýn. Mlčeti zlato vypráví o manželském páru, který při řešení rodinného dramatu odkrývá nečekaná tajemství z minulosti. V hlavních rolích Clémence a Gasparda diváci uvidí Danu Morávkovou a Jana Čenského, kteří se jako manželé poprvé představí na divadelní scéně.

"Hra Mlčeti zlato byla krásná už když jsme si ji poprvé přečetli, a to obsazení je opravdu půvabné. Máme dvě úžasné snachy, dva úžasné syny, s Honzou Čenským se máme moc rádi… Co více si přát," láká na komedii Dana Morávková. Její herecký manžel zas vyzdvihuje komediální prvky a potvrzuje, že se publikum bude opravdu bavit. "Dnes už není mnoho důvodů, proč by se lidé mohli zasmát," dodává k tomu trochu vážněji představitel Gasparda. Pod vedením režiséra Antonína Procházky doplní ústřední dvojici Ivana Korolová v alternaci s Dominikou Býmovou a Robert Hájek v alternaci s Františkem Skopalem.

Jan Čenský a Dana Morávková ve hře Mlčeti zlato

Autora komedie Mlčeti zlato návštěvníci divadla dobře znají díky povedené inscenaci Milionový údržbář v hlavní roli s Petrem Nárožným a Veronikou Freimanovou. Obě díla patří mezi dvacítku her, které Eric Assous napsal. Za svoji práci byl oceněn prestižní Cenou Moliére nebo Velkou cenou Académie Française. Slavnostní premiéra v překladu Alexandera Jerie je nachystaná už na 2. března. Vstupenky a další informace získáte na webu divadla.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Ne každá pravda je hezká, tak proč s ní chodit ven. Divadlo Lucie Bílé představí komedii Mlčeti zlato
 

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!