Kasárna Karlín v únoru? To nejzajímavější z měsíčního programu

Kasárna Karlín v únoru? To nejzajímavější z měsíčního programu 

Žánrové hudební párty, projekce dokumentů i bizarních hororů nebo pohádky pro nejmenší. Co v únoru nabízí program v pražských Kasárnách Karlín?

Hned na začátku měsíce rozproudí bývalé armádní prostory parta DJů z někdejšího pražského klubu Theremin, která nabídne neotřelé písně žánrů soul, dub, rock’n’roll, punk nebo třeba psychedelického rocku. Vinylový set chystají na čtvrtek 3. února večer.

Tradiční nedělní poobědovou pohádku tentokrát zajistí série sedmi kraťasů pod názvem Putování papírového draka. Kromě animáků ze střední a východní Evropy, které jsou určené dětem starším čtyř let, se publikum 6. února mohou těšit i na hravé povídání o animaci.

Do garáží v úterý 8. února vtrhne brutální starověk. Klasiku režiséra Zacka Snydera, 300: Bitva u Thermopyl s Gerardem Butlerem v hlavní úloze asi netřeba představovat. Vstupné na projekci je dobrovolné, diváci mohou přispět částkou v rozmezí padesáti až dvou set korun.

Hororů na téma zombie apokalypsy existuje nespočet. Filmař Henrik Martin Dahlsbakken to ale vzal z opačného konce – jak se takové snímky vůbec natáčejí? Jeho pseudodokument Projekt Z aneb Jak se točí zombie film nedávno vstoupil do tuzemských kin, v Karlíně se bude promítat ve středu 9. února.

Následující víkend bude tamní pódium patřit trojici mladých domácích kapel. V sobotu 19. února se společně předvedou brněnští Ghost of You, supergroup Chief Bromden a v neposlední řadě rakovničtí muzikanti Mara Jade.

Kdo ve skutečnosti byl Michail Gorbačov, muž, který stál u rozpadu Sovětského svazu? Otázku si položil dokumentarista Vitalij Manskij, jenž před dvěma lety uvedl v premiéře portrét slavného politika v pozdních letech. V kasárenském kině jej zhlédnete v neděli 20. února.

Kompletní únorový program v Kasárnách Karlín najdete zde

Foto: Kasárna Karlín

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!