SOUTĚŽ: Nadvláda strojů na Nové scéně. Vyhrajte lístky na inscenaci Robot Radius

SOUTĚŽ: Nadvláda strojů na Nové scéně. Vyhrajte lístky na inscenaci Robot Radius 

Na zničené Zemi ovládané neživými technologiemi zbyl poslední člověk – vědec, který má dokončit systém transformace člověka fyzického v člověka digitálního. Jak to dopadne, to se dozvíte 27., či 28. ledna 2022 na Nové scéně Národního divadla v Praze. Zasoutěžte si s námi o vstupenky!

SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA

Inscenace Robot Radius vychází z divadelní hry Karla Čapka R.U.R., od jejíž premiéry uplynulo sto let. V představení tvůrci experimentují s rozšířenou realitou a využívají real time motion capture, tedy technologii, kdy hlavní performer Radim Vizváry s pomocí senzorů na svém těle ovlivňuje, co se děje na plátně. Interaktivně je zapojena i živá hudba Michala Pavlíčka.

Projekt vznikl ve spolupráci s Kanceláří generálního komisaře účasti České republiky na Všeobecné světové výstavě EXPO 2020 v Dubaji. Právě tam se letos 28. října Robot Radius představil návštěvníkům z celého světa a sklidil zasloužený úspěch, což potvrdily první dojmy diváků, kteří ocenili propojení digitálních technologií s klasickou pantomimou.

„Celá atmosféra výstavy EXPO působí tak trochu jako Disneyland. My jsme šli víc do hloubky a přiměli diváky, aby přemýšleli víc o sobě i o poselství Čapkova R.U.R.,“ upřesnil záměr umělecký šéf Laterny magiky Radim Vizváry.

Rádi byste získali volné vstupenky na jeden z uvedených lednových termínů inscenace Robot Radius? Stačí zodpovědět dvě otázky a lístky mohou být vaše. Soutěžíme o 2x2 vstupenky na jednu z vybraných repríz.

Soutěžní otázka 1:

Která tanečnice a spisovatelka se ujala režie a scénáře představení?

Nápovědu naleznete zde.

Soutěžní otázka 2:

Jaký film či knihu zasvěcenou robotům jste si oblíbili a proč?

Správnou odpověď na první otázku a vlastní odpověď na druhou otázku nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu nebo na e-mail kontakt@informuji.cz (do předmětu napište ROBOT). Připište také termín (27., nebo 28. ledna), který preferujete. Výherce vyhlásíme ve středu 5. ledna. Přejeme hodně štěstí!

Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci.

Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

Foto: archiv ND

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!