Hvězdné léto v příštím roce odstartuje komedie S pravdou ven v hlavní roli s Petrem Rychlým

Hvězdné léto v příštím roce odstartuje komedie S pravdou ven v hlavní roli s Petrem Rychlým 

Letní scéna pražského Divadla Kalich a spřátelených scén v novém roce zakotví ve stínu Žižkovské věže od 28. června až do 7. září. Hvězdné léto zahájí francouzská komedie z prezidentské kanceláře, do prázdninového repertoáru přibyde mimo jiné i comeback slavného představení Petra Čtvrtníčka a Jiřího Lábuse Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?

Další letošní premiérou bude společná inscenace Jany Paulové a Václava Vydry nazvaná Nikdy není pozdě v režii Pavla Kheka, v níž se dvojice představí v šesti rolích. „Je to takový nejednoznačný milostný příběh, vtipný, ale vlastně křehký, s překvapivými momenty,“ uvedla Paulová.

Třetí novinkou se stane hořká komedie o dvou nevšedních stopařkách Na útěku, ve které se objeví Carmen Mayerová po boku Terezy Kostkové. Režie se zhostil Jakub Nvota, jenž je podle Kostkové „zárukou bezchybného výkladu, nápadu, svobody, profesionality a lásky“. „Hra je o jinakosti, rozdílné zkušenosti a schopnosti v tom všem nepochopení najít přátelství a radost ze života,“ doplnila herečka.

Foto: Richard Kocourek

Divadlo Kalich s komorní scénou a Divadlo Palace se společně s Janem Krausem, který opět láká na obrácenou talk show, nebo muzikanty Jarkem Nohavicou, Tomášem Klusem či Ondřejem Havelkou s Melody Makers postarají o šedesát představení nabitých dalšími zvučnými jmény od Ivy Janžurové přes Oldřicha Kaisera po Dagmar Peckovou. Sobotní dopoledne budou patřit pohádkám.

Za dva uplynulé covidové ročníky jsme si zvykli, že letní venkovní divadelní produkce představují pro diváky větší jistotu než kamenná divadla, sešněrovaná často se měnícími nařízeními. Loni i předloni provázely každé představení skutečně bouřlivé ovace. Na lidech v hledišti bylo znát, jak intenzivně si divadlo užívají,“ nechal se slyšet producent divadla Michal Kocourek. 

Foto: Richard Kocourek

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Hvězdné léto v příštím roce odstartuje komedie S pravdou ven v hlavní roli s Petrem Rychlým
 

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!