SOUTĚŽ: Faust naposled. Vyhrajte vstupenky na derniéru Goethovy klasiky ve Stavovském divadle

SOUTĚŽ: Faust naposled. Vyhrajte vstupenky na derniéru Goethovy klasiky ve Stavovském divadle 

Kanonické dílo německé literatury, veršovaná tragédie Faust z pera Johanna Wolfganga von Goetha, se v sobotu 20. listopadu rozloučí s diváky ve Stavovském divadle v Praze. Zahrajte si s námi o vstupenky na představení s přechozím dramaturgickým úvodem!

SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA

Tří a půlhodinová hra Faust se považuje za autorův nejkomplikovanější počin. Národní divadlo v Praze zpracovalo toto „nehratelné knižní drama“ z počátku devatenáctého století v pojetí aktualizovaném pro dnešní publikum. Režisér Jan Frič se v inscenaci ptá, v čem je protagonista naším současníkem a jakým pokušením by nyní čelil.

Ústřední dvojici – doktora Fausta a ďáblova vyslance Mefista – na prknech klasicistního divadla ztvárňují Martin Pechlát a Saša Rašilov. Ve vedlejších rolích účinkují Veronika Lazorčáková, Pavlína Štorková, Martina Preissová nebo Alena Štréblová.

Rádi byste získali volné vstupenky na derniéru Fausta 20. listopadu v 19 hodin? Stačí zodpovědět dvě otázky a lístky mohou být vaše. Soutěžíme o 2x2 vstupenky na představení.

Soutěžní otázka 1:

Které české město si Goethe zvlášť oblíbil a často v něm pobýval?

A) Litomyšl

B) Znojmo

C) Mariánské Lázně

Soutěžní otázka 2:

Četli jste některé z Goethových děl a, pokud ano, které vás zaujalo?

Správnou odpověď na první otázku a vlastní odpověď na druhou otázku nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu nebo na e-mail soutez@informuji.cz (do předmětu napište FAUST). Výherce vyhlásíme ve středu 17. listopadu. Přejeme hodně štěstí!

Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci.

Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

Foto: Patrik Borecký, ND

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!