Středoevropský film, The Doors v kině i kniha gagů od TMBK. Přinášíme týdenní tipy od 1. do 7. listopadu

Středoevropský film, The Doors v kině i kniha gagů od TMBK. Přinášíme týdenní tipy od 1. do 7. listopadu 

Začátek předposledního měsíce v roce bude nabitý kulturou. Nevynechejte třeba jednu z posledních repríz inscenace Laterny Magiky, festival snímků ze středoevropského regionu nebo koncert The Doors na stříbrném plátně.

Human Locomotion v Národním divadle

Téměř poslední reprízy inscenace Human Locomotion prolínající tanec s činohrou máte možnost vidět na Nové scéně. V pátek 5. a v sobotu 6. listopadu se Marek Daniel ukáže v roli amerického fotografa Eadwearda Muybridge, jehož kýženým cílem bylo zachytit koně při běhu a dokázat, že má v určitou chvíli všechny nohy ve vzduchu. Sice se mu to podařilo, ale protože své práci obětoval vše, ztratil lásku. Představení disponuje vizuálně silnými obrazy, sugestivními melodiemi, light designem a vytříbenou scénografií.

3KinoFest

Ochutnávku kinematografie ze zemí visegrádské čtyřky nabízí od středy 3. listopadu pražské kino Atlas společně s Městskou knihovnou v Praze na Mariánském náměstí. Mezi uváděnými filmovými novinkami z tuzemska nechybí Omerzův thriller Atlas ptáků nebo komedie Prvok, Šampon, Tečka a Karel podle bestselleru Patrika Hartla. Zahraniční produkce z Polska, Maďarska a Slovenska láká na Bebjakovu Zprávu nebo také na speciální sekci věnovanou adaptacím klasika literární sci-fi Stanisława Lema.

ABBA: Voyage

Kratičký comeback chystá hudební legenda ze Švédska. Hologramovému turné, které se odehraje příští jaro, předchází nové album, jež vyjde v pátek 5. listopadu, a to celé čtyři dekády od poslední studiovky The Visitors. „Říkáme mu jednoduše Voyage a skutečně plujeme v nezmapovaných vodách. S pomocí našich mladších já cestujeme do budoucnosti. Není snadné to vysvětlit, ale tohle se ještě prostě v minulosti nestalo,“ uvedla kapela.

TMBOOK

Nekorektní komentátor aktuálního dění na domácí politické scéně Tomáš Břínek alias TMBK vydává své černohumorné koláže vůbec poprvé v knižní podobě. Do pravice i levice, vlády i opozice se strefuje na více než třech stech stranách výboru, jenž se v dotisku objeví na pultech knihkupectví v pátek 5. listopadu pod hlavičkou nakladatelství Listen.

The Doors: Live at the Bowl '68 Special Edition

Nejblíže nesmrtelné psychedelické čtveřici The Doors prý přenese diváky záznam koncertu z léta 1968, kdy vystoupili v kalifornském amfiteátru Hollywood Bowl se svou tehdy čerstvou deskou Waiting For The Sun. Filmový koncert s hitem Hello, I Love You, ale i předchozími nahrávkami The End nebo Light My Fire míří do kinosálů ve čtvrtek 4. listopadu.

Bonjour Plzeň

Země galského kohouta se stěhuje do západočeské metropole! Alespoň tedy s dvoutýdenním festivalem francouzské kultury, který tamní gastronomií, hudbou, uměním a filmem obsadí Plzeň v pátek 5. listopadu. Těšit se můžete na snídani s kávou a croissantem, projekci Polanského dramatu Žaluji!, speak dating, trh plný francouzských specialit nebo tematický kulinářský ateliér.

Otevřené sklepy na Hustopečsku

Holdujete moravskému vínu? Tento víkend od 6. do 7. listopadu byste v tom případě neměli minout festival, který zpřístupní na třicet sklepů v Hustopečích, Rakvicích, Zaječí a v Přítlukách. Čeká vás kupříkladu řízená degustace selských vín, prohlídka historického sklepa, živá hudba a dobroty nejen z babiččiny kuchyně.  

Foto: Henry Diltz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!