Filmový 3KinoFest klepe na dveře. Tradičně přinese to nejlepší ze středoevropské kinematografie

Filmový 3KinoFest klepe na dveře. Tradičně přinese to nejlepší ze středoevropské kinematografie 

Od 3. do 12. listopadu budou v Městské knihovně v Praze a Kině Atlas uvedeny filmové novinky z Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky.

Mezinárodní filmový festival 3KinoFest už poosmé přivítá fanoušky středoevropské kinematografie. Naváže také na dvouletou tradici a ocení filmy ve třech soutěžních kategoriích. V porotě letos zasednou herečky Sonia BohosiewiczVica Kerekes, scénáristka a režisérka Beata Parkanová, generální ředitel Slovenského filmového ústavu Peter Dubecký nebo Tomasz Kolankiewicz, umělecký ředitel Gdynia Film Festival v Polsku.

Mezi vybranými českými snímky nechybí Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrika Hartla, Marťanské lodě Jana Foukala, Zátopek Davida Ondříčka, Muž se zaječíma ušima Martina Šulíka nebo film Atlas ptáků Olma Omerzu. Diváci ale ocení i řadu výborných snímků z dalších zemí Viségrádské čtyřky.

V sekci Vizionáři střední Evropy festival představí dosud největší retrospektivu zfilmovaných děl polského spisovatele Stanisława Lema. Nebude ale chybět ani doprovodný program, a  to výstava autorských plakátů studentů Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Tématem byl nový vizuál festivalu 3KinoFest očima studentů grafického designu.

3kinofest zahájí ve středu 3. listopadu film Černá ovce. Podrobný program a akreditace najdete na www.3kino.cz.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!