Manželské finále, fotografie Fridy Kahlo i rozsvícená Praha. Přinášíme týdenní tipy od 11. do 17. října

Manželské finále, fotografie Fridy Kahlo i rozsvícená Praha. Přinášíme týdenní tipy od 11. do 17. října 

Prudké ochlazení posledních dnů zahání do obýváků před televizní obrazovky. Přes poutavou nabídku streamovacích služeb by ale byla škoda zůstat doma. Vydejte se na vzpomínku na osmdesátá léta, za současným uměním do galerie nebo s dětmi do divadla!

TY (třetí série)

Na kalifornské předměstí vrátí diváky třetí sezóna thrillerové romance TY. Všech deset nových dílů nabídne videotéka Netflix v pátek 15. října. Se sériovým vrahem v podání Penna Badgleyho se tentokrát potkáváme v době, kdy s manželkou ztvárněnou Victorií Pedretti vychovávají novorozeného syna. Poklidný život ale naruší seznámení se sousedkou, tajnůstkářskou Natalie, která v protagonistovi rozhoří další obsesi.

Scény z manželského života

Do finále míří adaptace slavného díla Irgmana Bergmana, které se ujal Hagai Levi. Od pondělí 11. října můžou fanoušci sledovat na platformě HBO GO pátou epizodu, která uzavírá minisérii o hořkém rozpadu jednoho manželství s Oscarem Isaacem a Jessicou Chastain v hlavních rolích. Najdou k sobě nakonec cestu diametrálně odlišní partneři, jejichž vztah je neustále na houpačce?

Koncert pro Bílou pastelku

Podpořit nevidomé můžete v rámci bezplatného koncertu, který obsadí pražské Palackého náměstí ve středu 13. října v odpoledních hodinách. Moderátor Jan Antonín Duchoslav, kterého diváci mohou znát z komedie Sněženky a machři, uvede na tamní pódium kupříkladu Moniku Absolonovou, skupinu irských tanců Coiscéim nebo dětský taneční soubor Zlobidla.

Thomas Anders v Praze

Příznivci někdejší disco legendy Modern Talking by neměli přehlédnout koncert poloviny této dvojice, zpěváka Thomase Anderse, který v pátek 15. října oživí Forum Karlín v metropoli věčnými hity jako Brother Louie, You’re My Heart, You’re My Soul nebo Cheri, Cheri Lady. Přenesení do éry osmdesátých let zaručeno.

Jmenuji se orel

Sobotní odpoledne 16. října můžete se svými ratolestmi strávit v Divadle Kampa v hlavním městě, kde se odehraje příběh z jihočeského dvorku, pod nímž je podepsaná ochránkyně zvířat a spisovatelka s pseudonymem Romi Grey. Ústřední postavou tu není dravec z titulu, ale zato odvážná slepice, jež si kamarády našla místo v hejnu mezi kocoury, netopýry či labutěmi.

Fotografie Fridy Kahlo

Mexická výtvarnice proslula především surrealistickými plátny ovlivněnými středoamerickým folklorem. Méně známým aspektem autorčiny tvorby je fotografie, k níž ji přivedli předci živící se coby profesionální fotografové. Řadu dosud nezveřejněných snímků z její pozůstalosti představí od pátku 15. října Galerie hlavního města Prahy v Domě U Kamenného zvonu. Zachycují věhlasný dům La Casa Azul, osudovou lásku Diega Riveru i rozbité tělo umělkyně v důsledku jejího chatrného zdraví. 

Signal Festival

Umění ve veřejném prostoru, videomapping a nově také augmentovaná realita rozsvítí od čtvrtka 14. do neděle 17. října pražské čtvrtě Karlín, Staré Město či Holešovice. Tvůrci, zastoupení na letošním ročníku Signal Festivalu, se zamýšlejí nad otázkou udržitelnosti, ale také nad konsekvencemi stále nemizící pandemie koronaviru. Bližší program naleznete zde

Foto: HBO

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!