Proudcast s Thomem Frödem: Potřetí nám křest alba už vyjde. Když člověk za něčím jde, musí se to stát

Proudcast s Thomem Frödem: Potřetí nám křest alba už vyjde. Když člověk za něčím jde, musí se to stát  

Skupinu Imodium po 17 letech fungování uspal na neurčito. Kapelní dráhu ale na dlouho neopustil a už na konci roku 2019 se stal součástí nového projektu Walkmanz. Skupina vydala desku Mono, kterou se pokusila již dvakrát pokřtít. Kvůli koronaviru dosud neúspěšně. V dalším díle Proudcastu Informuji.cz jsme se bavili s hudebníkem Thomem Frödem.

Další pokus pokřtění desky Walkmanz se uskuteční ve čtvrtek 14. října v Malostranské besedě. „Tentokrát už to snad vyjde. Věřím, že když člověk za něčím jde, tak se to musí stát,“ říká zpěvák kapely Thom Fröde.

Jaké pro něj bylo po tolika letech zakládat novou skupinu? „Před sedmnácti lety  určité věci fungovaly jinak. Zakládal jsem kapelu bez sociálních sítí, do schránky mi chodily různé liebesbriefy a valentýnky,“ vzpomíná. „Dneska to má nádech romantiky. Také jsme museli být trochu disciplinovanější, protože jsme možná neměli ani mobilní telefony. Byla jen pevná linka a kdo u ní nebyl, tak se nedozvěděl, že zkouška padá,“ dodává.

Přestože Walkmanz fungují už téměř dva roky, příležitostí zahrát si na pódiích zatím příliš neměli. „Přesně dva dny před tím, něž jsme měli vyrazit na první koncerty, všechno padlo kvůli koronaviru. Bylo to hodně smutné a trošku vyčerpávající, protože do toho šlo hodně investic, co se týče energie i peněž. Sesypalo se nám to jako domeček z karet,“ vysvětluje Thom Fröde.

Během rozhovoru přišla řeč také na Thomovu kapelu Imodium, která je v současné době v režimu dočasného spánku. „Se členy Imodia jsme pořád v komunikaci a musím říct, že se o obnovení skupiny bavíme stále častěji. Rok jsme na toto téma vůbec nemluvili, scházeli jsme se jako přátelé. Teď se v našich debatách stále více objevuje i naše muzika, takže se tam pomaličku možná něco rýsuje. Už mám i název desky. Na tohle jsem byl vždy hrozně ujetý – než jsem napsal první text, už jsem věděl, jak se bude album jmenovat a co bude na obalu,“ směje se.

Jaké je po tolika letech v hudebním průmyslu přebírat cenu za objev roku Ankety Žebřík? Nenaráží kapela plná hudebních matadorů na přetlak eg? A co jsou staré dobré časy, po kterých Walkmanz volají ve svých textech? Poslouchejte celý rozhovor s Thomem Frödem na streamingových službách nebo přímo pod článkem.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!