Rudolfinum pod nadvládou Impéria. FILMharmonie představí skladby z předaleké galaxie

Rudolfinum pod nadvládou Impéria. FILMharmonie představí skladby z předaleké galaxie 

V sobotu 27. listopadu se nad Rudolfinem proženou stíhací letouny a imperiální křižníky. Filmová filharmonie chystá výběr z díla jedinečného Johna Williamse a jeho práce pro epickou ságu.

Filmová filharmonie uvede tematický program zaměřený pouze na hudbu ze Star Wars premiérově. Symfonický orchestr pod taktovkou Josefa Kurfiřta zahraje známé skladby jako jsou Imperial March, Duel of the Fates nebo třeba Cantina Band, melodii undergroundové mimozemské kapely z filmu Nová naděje. Koncert nabídne průřez takzvanou starou, novou i nejnovější trilogií od původního snímku z roku 1977 až po epizodu Síla se probouzí. Sám dirigent přiznává, že je velkým fanouškem filmů a na atmosferickou návštěvu hvězdných příběhu se těší stejně jako ředitel a dramaturg orchestru Matěj Lehár, který přiblížil výjimečnost koncertu.

"Při sestavování programu jsem myslel nejen na oblíbené hity, které nemohou chybět v repertoáru žádného filmového orchestru, ale také na skvělou hudbu, která zůstává při koncertním provedení upozaděna, a my si ji tak mnohdy můžeme poslechnout jen ze svých sluchátek," uvedl Lehár a zmínil například melodie Asteroid field nebo Luke a Leia.

John Williams je ikonickým hudebním skladatelem a jeho práce oživila desítky mimořádných snímků. Sama FILMharmonie mu složila koncertní poctu v červnu 2019. Mimořádný zážitek si můžete připomenout v našem reportu. Mezi repertoár devětaosmdesátiletého rodáka z New Yorku patří kromě Star Wars například Čelisti, Harry Potter, Jurský Park, Indiana Jones nebo Schindlerův seznam

Téma hvězdných válek dokreslí tradičně cosplayeři se svými kostýmy a orchestr vyzývá k převlekům i samotné publikum. Celým večerem provede herec Daniel Šváb. Podrobný program se seznamem skladeb si prohlédnete zde. Na témže místě pořídíte také vstupenky. O několik lístků můžete také soutěžit na facebooku orchestru.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!