Kapela Mig 21 vydává novou desku. S Džusem noci se vypraví také na turné

Kapela Mig 21 vydává novou desku. S Džusem noci se vypraví také na turné 

Chlapecká, taneční, pěvecká a striptérská skupina ze Smíchova vydává po sedmi letech nové album. Ponese název Džus v noci a dvanáctka skladeb vyjde už 24. září.

Pátá studiová deska kapely, v jejímž čele stojí Jiří Macháček, vychází po počinu Album z roku 2014. Tentokrát muzikanti přizvali ke spolupráci i řadu známých osobností, a tak je jasné, že půjde o velmi pestrobarevnou novinku. Zaslechnout tak můžete Eriku Stárkovou, Marthu Issovou, Matěje Rupperta nebo Radka Škarohlída.

„Čtyři písně jsme měli hotové už před pandemickým časem, ale zbylých osm věcí vznikalo v atmosféře, kdy nešlo koncertovat, kdy jsme si nemohli být jisti, jestli se nám ten tým kolem kapely nerozutíká někam za jistějším výdělkem, kdy se člověk probudil a věděl, že jediné, co ho drží nad vodou je, že má rozdělanou písničku a kdyby neměl, tak by se nejspíš uchlastal k smrti,“ popisuje vznik novinky frontman Macháček.

Mezi skladbami se objevují i ty, které už kapela stihla předvést na svých koncertech. K nim patří třeba Svoboda není levná věc, Hurá, Hyjé!, Hej kámo nebo TěsněVedleSebe. Samotný Džus noci pak 24. září na trh uvede singl Hádej, co žena žádá doprovázený animovaným lyrickým videem z dílny Matyáše Vordy.

Za publikem se Mig 21 podívá v rámci podzimního turné. To začne 8. října ve Svitavách a skončí trojkoncertem v Lucerna Music Baru v závěru listopadu. Mezitím muzikanti odehrají dalších dvanáct koncertů, například v Olomouci, Brně nebo Ostravě.

Foto: Standa Merhout

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!