Netflix cenám Emmy nasadil Korunu. Čtvrtá řada úspěšného dramatu si odnesla 11 sošek

Netflix cenám Emmy nasadil Korunu. Čtvrtá řada úspěšného dramatu si odnesla 11 sošek 

Netflix je jasným vítězem letošních cen Emmy. Seriály Koruna a Dámský gambit obdržely shodně 11 trofejí a zastínily ostatní vysilatele či streamovací platformy.

Loňské Pandemmys jsou minulostí a i přes zpřísněná bezpečnostní opatření se v Los Angeles (a částečně v Londýně) sešly nižší stovky hostů, které oslavovaly to nejlepší z televizní a VOD produkce. Třiasedmdesátý ročník ukázal rostoucí nadvládu streamovacích služeb. V kategoriích dramatu a minisérie zvítězily Koruna i Dámský gambit reprezentující stáj Netflix. Mezi komediemi uspěl Ted Lasso z produkce Apple TV.

Čtvrtá řada seriálu o britské monarchii ovládla i herecké kategorie. Emmy dostala představitelka královny Alžběty II. Olivia Colman, její seriálový manžel princ Philip (Tobias Menzies) či syn, princ Charles (Josh O'Connor). Nejlepší hostující herečkou byla zvolena Claire Foy, která se v několika scénách vrátila coby britská panovnice. Po čtyřiadvaceti letech znovu získala sošku Gillian Anderson (Akta X), která si v seriálu zahrála premiérku Margaret Thatcher. Komediální Ted Lasso rovněž bodoval v hereckých kategoriích s cenami pro Jasona Sudeikise, Hannah Waddingham či Bretta Goldsteina.

Minisérie Mare z Easttownu vynesla trofej Kate Winslet spolu s kolegy Julianne Nicholson a Evanem Petersem. Držitelku Oscara za Předčítače nezastavila ani šachová velmistryně Anya Taylor-Joy. Za životopisné dílo Halston televizní akademici ocenili Ewana McGregora. Nejlepší talkshow roku je Co týden dal a vzal s Johnem Oliverem (HBO).

Největší propadákem jsou neproměněné nominace pro Příběh služebnice. Žádnou z hlavních cen si rovněž neodnesly komiksová adaptace WandaVision nebo spin-off Star Wars Mandalorian. Obě díla disponovala největším počtem nominací, bodovala však v technických kategoriích, ve kterých se Emmy rozdaly už minulý týden.

Úplné a přehledné výsledky ve všech kategoriích najdete na webu televizní akademie.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!