Nová Sexuální výchova, divadelní Kouř, Febiofest i Knihex. Přinášíme kulturní tipy na týden od 13. do 19. září

Nová Sexuální výchova, divadelní Kouř, Febiofest i Knihex. Přinášíme kulturní tipy na týden od 13. do 19. září 

V novém týdnu se toho opět přicházíme s tipy na kulturní novinky. Tentokrát vychází třetí série netflixovské Sexuální výchovy, do kin vtrhne Láska pod kapotou a začíná také Febiofest. Nechybí ani koncert No Name nebo Arakain a nezapomněli jsme ani na divadlo a knižní nadšence.

Sexuální výchova – třetí řada

Na Moordalu se všechno mění. V okolí je tahle střední známá jako škola plná sexu a i její žáci jsou úplně jiní než dřív. Otisův vztah s Maeve ochladl, zato jeho kamarád Eric má s Adamem konečně vážný vztah. Vypadá to ale, že tomu všemu učiní zadost nová ředitelka, která se pokusí vrátit škole dobrou pověst a je ochotná k tomu použít všechny dostupné prostředky. Na sexuální výchovu zazvoní 17. září v devět ráno na Netflixu.

The Morning Show – druhá řada

 

Jennifer Anniston a Reese Witherspoon se opět setkávají před kamerou. Druhá série z redakce ranního studia přivádí zpět na židli Alex, ovšem někdo ji nevidí rád a vzniká kolem ní aféra, které se snaží zabránit a uchránit si svoji pověst. První z desítky dílů vyjde na Apple TV+ v pátek 17. září.

Láska pod kapotou

 

Srdcař, nadšenec, blázen. Všechna tato slova se vám honí hlavou při pohledu na Jaroslava, vášnivého automobilového milovníka. S jeho partnerkou Jitkou se snaží před kamerou režiséra Mira Rema najít spokojenost a na jejich závodní dráze nechybí spousta akce, ale ani drama a prohry. Netradiční dokument nejen pro motoristy vtrhne do kin 16. září.

Febiofest

Osmadvacátý ročník Febiofestu opět přinese to nejlepší ze současného filmu. 17. září jej zahájí snímek Woodyho Allena Festival pana Rifkina. Očekávaný je také tuzemský počin z Islandu s Jiřím Langmajerem Minuta věčnosti a nebude chybět ani dokument o Karlu Gottovi z dílny Olgy Malířové Špátové. S filmem Together dorazí do Prahy James McAvoy a velkého finále se diváci dočkají 24. září.

Jedlovská muzikální tradice

Velká jména jako Arakain nebo Wohnout, ale i lokální kapela Paní věší prádlo. Ti všichni se 17. září vydají do Jedlové u Poličky na pátý ročník místního festiválku. Vstupenku pořídíte za 490 Kč, na místě pak za 590 Kč a děti do dvanácti let mají vstup zdarma.

Dešťová hůl a autorské čtení Jiřího Hájíčka

Pražské divadlo Kámen se spojilo s nakladatelstvím Host a stvořilo večer věnovaný románu Dešťová hůl z pera Jiřího Hájíčka. 17. září se vydáte ve stejnojmenné hře na několikerou cestu z Budějovic do Lešic a zpět a později dojde také na autorské čtení z knižní předlohy. Program začíná o půl osmé večer. Inscenaci jsme se věnovali v pětadvacátém dílu podcastu KulTýden

Knihex

Knižní jarmark, kde se setkají nakladatelé a čtenáři pod širým nebem, se letos odehraje 18. září a pohostí je Kasárna Karlín. Tato akce umožňuje kvalitním menším nakladatelům sejít se a představit se společně veřejnosti. V sobotu si kromě prezentovaných knih můžete užít odpoledne také v odpočinkové zóně a připraven je i doprovodný program.

A Day of Sound

Pod rukama Pavla Klusáka vznikl již potřetí nabitý A Day of Sound. Festival experimentální a nezávislé hudby letos pohostí jména tuzemská i zahraniční, mezi nimiž se objeví třeba BJ Nilsen, Marta de Pascalis nebo Vojtěch a Irena Havlovi. Tito ale i další hudebníci vystoupí v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře v pátek 17. září.

Divadelní Kouř

V Divadle Na Fidlovačce se objevuje Kouř! Legendární film Tomáše Vorla slaví třicátiny a konečně se dostane na prkna, která znamenají svět. Rytmikálu totálního věku v jevištní podobě se režisérsky ujal Šimon Caban, filmový Arnoštek. Roli Kotěte ztvární Sara Sandeva a Mirka si zahraje David Kraus. Premiéru si inscenace odbude 15. září.

825 let od založení Dolních Bojanovic u Hodonína

K oslavám výročí založení obce Dolní Bojanovice u Hodonína zahraje kapela No Name. Spolu s nimi vystoupí také skupina Circus Problem a Šroti. Tento koncert se odehraje v pátek 17. září od sedmi hodin večer na návsi této vesnice. Vstupenky pořídíte v síti Ticketstream za 390 Kč.

Foto: Neflix

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!