Francouzská komedie Rodinu si nevybereš ukazuje, že i zmatený příběh dokážou zachránit herecké výkony a trefný humor

Francouzská komedie Rodinu si nevybereš ukazuje, že i zmatený příběh dokážou zachránit herecké výkony a trefný humor60%

Co byste dělali, kdybyste se probudili a byli v těle někoho jiného? Nová francouzská komedie Rodinu si nevybereš, postavená právě na konceptu šílené výměny rolí, přináší nefalšovaný francouzský humor, skvělé herecké výkony, ale také chaotické pasáže a stále se opakující příběh.

Morelovic jsou typickou stereotypní rodinou plnou hádek a nepochopení. Jednoho krásného rána se probudí a zjistí, že se jejich život obrátil vzhůru nohama. A to doslova. Prohodili si těla a tím také role. Dokážou přes všechny neshody spolupracovat jako rodina a zvládnout vše tak, jak by měli?

Hlavní perlou celého filmu jsou samotné herecké výkony hlavních protagonistů a to především dětské herečky Rose de Kervenoaël. Roli matky zvládá nadmíru skvěle, možná dokonce lépe, než samotná paní domu. Ostatní její herečtí kolegové ji zdatně sekundují. Jsou vtipní, spolupracují skvěle a zkrátka se k sobě tak nějak hodí.

Scénář jako takový a tím pádem i příběh už tak dobré nejsou. Koncept výměny rolí je sice opravdu dobrý nápad, který je jako námět pro tvůrce přitažlivý, ale divák ho viděl stokrát. Stále se tak nějak opakuje a časem se publikum unudí. Příběh kvapí, ale tempo brzdí zmatené momenty. Stéblem tonoucího tak zůstávají jen solidně ztvárněné postavy a humor, který je v podání Francouzů trefný i přes jistou dávku stereotypu a trapnosti. Intelektuální zábavu komedie nenabízí, veze se na vlně oddechu a povrchnosti.

Snímek Rodinu si nevybereš přináší koncept výměny rolí, který slouží jako jednohubka k pobavení na jeden večer, a to hlavně díky mladým hereckým nadějím ze země galského kohouta. C'est la vie.

Názor informuji.cz: 60%

Kdy a kde dávají film: Rodinu si nevybereš

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!