Vítejte zpátky, pane Andersone. The Matrix Resurrections představuje v první upoutávce pokračování kultovního sci-fi

Vítejte zpátky, pane Andersone. The Matrix Resurrections představuje v první upoutávce pokračování kultovního sci-fi 

Dodnes opěvovaný a mnohými považován za klasiku, která dokázala svou originalitou a vizuální nápaditostí při nejmenším ovlivnit celý hollywoodský svět. Matrix kdysi odstartoval novou éru futuristického hi-tech filmu a nyní po 22 letech se znovu vrací.

„Po všech těch letech, se vrátit tam kde to celé začalo. Zpátky do Matrixu.“ Po mnoha let pouhá fráze, která mohla být jen zbožným přáním nespočtu fanoušků. První snímek formoval celou generaci, další dvě pokračování se snažila ze značky vyždímat a byla spíše nutným zlem. Ačkoliv pro mnohé tehdy nesmírně stimulující zážitky, nedosahovali průvodního ohromení a převratnosti jako díl první. A po více jak osmnácti letech od Matrix Revolutions se konečně vracíme, tam kde to všechno začalo.

The Matrix Resurrections nebude rebootem nebo reimaginací značky, přestože k tomu trailer může vybízet, ale nabídne plnohodnotné pokračování. Zatímco Keanu Reeves a Carrie Ann-Moss se vrací do svých asi nejznámějších rolí, Hugo Weaving se bohužel jako nezapomenutelný agent Smith už neobjeví. Nicméně upoutávka představuje i několik nových (známých) postav, u nichž prozatím můžeme pouze usuzovat o koho se bude jednat. Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman) připomíná svou stylizací mladého Morpheuse, Jada Pinkett Smith se vrací do role Niobe a společně s nimi i mnoho nových postav. Neil Patrick Harris (Řada nešťastných příhod), Jessica Henwick (Láska a příšery) nebo Jonathan Groff (Mindhunter) doplňují obsazení pokračování, o které se tentokráte režijně postará pouze Lana Wachowski.

Známá franšíza, která během tří dílů vydělala celosvětově více než miliardu dolarů znovu bude zajisté cílit na nejvyšší příčky návštěvnosti. Pro starší generace už jen samotný pocit nostalgie pravděpodobně přitáhne mnoho z nich do kin a pro nové potencionální diváky může být The Matrix Resurrections moderně atraktivním vstupem do kultovní klasiky, která nezpochybnitelně ovlivnila filmovou řeč sci-fi žánru.

The Matrix Resurrections před nás už 22. prosince v kinech a na HBO Max postaví jednoduchou volbu – Chcete se držet se reality, kterou znáte celý život nebo jste konečně připraveni naplno se ponořit a zjistit, jak hluboko králičí nora vede?

Foto: Warner Bros.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!