Neworleanská operní diva Lisette Oropesa se v říjnu chystá na pražský debut

Neworleanská operní diva Lisette Oropesa se v říjnu chystá na pražský debut 

Po několika odložených termínech přijede americko-kubánská operní sopranistka Lisette Oropesa do Čech. Ve Smetanově síni pražského Obecního domu ji 5. října doprovodí španělský klavírista Rubén Fernández Aguirre.

Můj pražský debut byl odkládán až zbytečně dlouho. Brala jsem to vždy jako čest a povinnost vystoupit ve městě Mozarta, Dvořáka, Janáčka, Kafky nebo Kundery, bohužel se sem dostávám až teď. Ale o to větší cítím zodpovědnost ke svému výkonu a s o to větší pokorou a respektem před pražským publikem vystoupím,“ nechala se slyšet pěvkyně.

Koloraturní sopranistka a také hlasová lektorka Lisette Oropesa má za sebou angažmá v La Scale v Miláně či v newyorské Metropolitní opeře, kde se mimo jiné představila v roli Violetty Valery ve Verdiho Traviatě, s níž sklidila pozitivní reakce tamních kritiků.

Během covidové pandemie se věnovala především výuce mladých talentů a také vydala nové album Ombra Compagna s Mozartovými áriemi, k jehož nahrání přizvala oceněný orchestr Il Pomo D´Oro. Bližší detaily poodhaluje organizátorka koncertu Alena Kunertová ve čtyřicátém dílu podcastu KulTýden, který je k přehrání níže.

Foto: archiv lisetteoropesa.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!